Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Kézilabda: serdülőink bebiztosították helyüket a tabellán

Publikálva: 2022.04.29 Frissítve: 2022.04.29 Kézilabda

Április 28-án utánpótláskorú csapataink a Vasas SC-vel szemben bizonyíthattak.

A serdülő gárdánk mérkőzésének első félideje nagyon szorosan alakult, hiszen egyik fél sem bírta leszakítani a másikat. Ugyan mindig a hazai pályán szereplő Vasas SC lányai kerültek előnybe, sokáig nem örülhettek a vezetésnek, mert folyamatosan a nyomukban voltunk. A félidőben 13-12-nél egyetlen góllal lőttünk kevesebbet, mint ellenfeleink.

A második játékrészre fordulva a találkozó 36. percében a hazai egylet 18-14-es fórban volt, az eddigi legnagyobb különbséget érték el a két gárda között. Szerencsére a mieink is nagyobb fokozatra kapcsoltak, és a 48. percben Valasek Inez góljával egalizáltunk, így 21-21-re módosítottuk az állást. Ezután sorozatban ötször voltunk eredményesek, míg a piros-kékek egyszer sem vették be kapunkat, több technikai hibát is elkövettek. Ezzel, öt perccel a vége előtt 26-21-re vezettünk. Az utolsó percekben nem forgott veszélyben a győzelmünk, így 29-23-as végeredménnyel zártuk az összecsapást.

Leány serdülő I. osztály, kelet, 23. forduló

Vasas SC‒MTK Budapest 23-29 (13-12)

Finfera Maximilián: ‒ Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra, hiszen tudtuk, ha pontot szerzünk bebiztosítjuk a pozíciónkat. A mérkőzés fontosságához méltóan nagy küzdelem volt végig, és csak az utolsó percekben dőlt el javunkra a találkozó. Óriási gratuláció jár a csapatnak. Ismételten megmutatták a küzdeni tudásukat. Jó volt látni az egyéni teljesítményeket, nagyon elégedett vagyok ezzel a hozzáállással és a mutatott játékkal egyaránt.

Az ifjúsági találkozóval folytatódott a nap, melyen a mérkőzés hasonlóan indult, mint a fiatalabbaknál, ám a 23. percre már 14-9-es hátrányba kerültünk. A félidőre tovább duzzadt a különbség, így hétgólos mínusznál várhattuk a folytatást.

A második félidőben sem sikerült közelebb kerülnünk, magabiztosan tartották az első játékrészben megszerzett előnyüket. A végére pedig a legnagyobb differencia is kialakult, így sajnos 33-22-re múltak felül minket.

Női ifjúsági I. osztály, kelet, 23. forduló

Vasas SC‒MTK Budapest 33-22 (18-11)

Finfera Maximilián: ‒ A mérkőzés számunkra a lehető legrosszabbul kezdődött, Bari Csenge súlyos sérülést szenvedett, reméljük hamar visszatér, jobbulást kívánunk neki. Nagyon sok egyéni hibával játszottunk végig, ami rányomta bélyegét az eredményre is. Végig az ellenfél uralta a mérkőzést, egy-egy játékunk vagy védekezésünk sikerült, de nagyrészt a hibáink domináltak, amit rendre megbüntetett az ellenfél.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!