Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: rossz kezdés után nagy akaraterővel kiharcoltuk a győzelmet Dunaújvárosban

Publikálva: 2024.05.04 Frissítve: 2024.05.04 Kézilabda

Az első félidőben végig a hazai csapat vezetett, de a második játékrészben hihetetlen akaraterővel fordítottunk.

Az őszi tizenegygólos győzelem után május 4-én idegenben harcoltunk meg a Dunaújvárossal a két pontért. Mivel ellenfelünk utolsó hazai bajnoki találkozóját játszotta az idényben, így a távozó játékosok búcsúztatása előzte meg az összecsapást.

Ugyan az első hazai próbálkozást Győri Barbara hatástalanította, de támadásban már az elején több hibát is elkövettünk, így az első két találat a dunaújvárosiaké volt. A negyedik percben viszont Ferenczy Fruzsina kétperces kiállítást és büntetőt harcolt ki, amit Dakos Noémi értékesített, ezzel mi is meglőttük az első gólunkat.

Bő tíz perc után Vágó Attila időt kért, 8-5-re vezetett ellenfelünk. Leginkább a mi hibáinkat használta ki a Dunaújváros, hiszen eredményes tudott lenni üreskapus találattal, illetve az eladott labdáinkból könnyű gólokat szerzett. A 14. percben 12-6-ra vezettek a piros-fehérek, ilyen kevés idő alatt máris rengeteg gólt kaptunk, és támadásban sem úgy mentek a dolgok, ahogy azt mi akartuk. Dakos Noémi muzsikált a mieink közül a legjobban, csapatkapitányunk negyedóra alatt négyszer vette be Oguntoye kapuját.

Kekezovity Anna egymás után lőtt két bombájával 13-9-re zárkóztunk, és a 22. percben már csak három volt a lemaradásunk. Lehetőségünk volt még tovább csökkenteni a különbséget, de újabb technikai hiba miatt meghiúsult a kísérlet. A folytatásban ismét ellépett négy gólra a hazai gárda, de Fekete Bozsana első góljával 18-16-ra szépítettünk. Ezúttal a dunaújvárosiak követtek el hibát támadásban, így az egy gólra zárkózásért vezethettük támadásunkat, amely során Kekezovity Anna juttatta a játékszert a hazai kapuba, 18-17-re jöttünk fel a szünet előtt. Ugyan még volt egy lövési lehetősége a piros-fehéreknek, de Győri Barbara útját állta a labdának, egygólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A második félidőt mi kezdtük, de az egyenlítés sajnos elmaradt, ráadásul négy perc alatt rátett az előnyére a hazai gárda, 21-18 volt az állás. Ennél jobban nem hagytuk magunkat leszakítani, ott voltunk szorosan ellenfelünk nyakán, Farkas Johanna szemfüles góljával pedig a negyvenedik percben utolértük a DKKA csapatát. Ráadásul a következő két percet emberelőnyben kézilabdázva tölthettünk, amit Pelczéder Orsolya ki is használt, 23-22-nél a vezetés már nálunk volt.

Döntetlen állással folytatódott a mérkőzés, hol a Dunaújváros, hol mi tudtunk egy góllal meglépni, de tartós vezetést egyik csapat sem tudott kialakítani. Egészen a 47. percig ment ez így, amikor Farkas Johanna két hétméteresével először vezettünk két góllal, 27-25 állt az eredményjelzőn. Győri Barbara fontos védése után parádés akcióval háromra növeltük az előnyt, sőt Poczetnyik Luca óriási talpról megeresztett próbálkozásával négyre nőtt a különbség. A sor nem fejeződött be ekkor még, hiszen Dakos Noémi üres kapura szálló labdája is célt ért, ezzel pedig 30-25 volt nekünk.

A meccs még nem zárult le, ezúttal a DKKA kapaszkodott, szerencsére kevés sikerrel. Papp Dorka gyönyörű befutása után az 54. percben talált be, ezzel pedig már hat gól volt az előnyünk. Megnyugodni még ekkor sem lehetett, három és fél perccel a vége előtt háromra csökkent a különbség, Vágó Attila pedig az utolsó lehetőséget is felhasználta, hogy pár utasítást adjon.

34-32 állt az eredményjelzőn, mindössze két perc maradt a találkozóból, Mészáros-Mihálffy Adrienn gólja viszont megnyugtatta a kedélyeket, újra hárommal mentünk. A találkozó vége sem maradt izgalom nélkül, bő egy perccel a lefújás előtt a DKKA egy gólra szépített. Túl sok idő volt hátra ahhoz, hogy végig támadhassuk a hátralévő időt, mindenképp gólt kellett lőnünk a biztos győzelemhez. Dakos Noémi bejátszást kapott, pördült, fordult és pontot tett a találkozóra, 36-34-re sikerült idegenben is legyőznünk a Dunaújvárost.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 21. forduló

2024. május 04. 17:00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

Dunaújvárosi KKA‒MTK Budapest 34-36 (18-17)

Játékvezetők: Bócz L., Wiedemann V.

Dunaújvárosi KKA: Oguntoye ‒ Arany 4 (3), Trawczynska 2, Borgyos 7, Paróczy 4 (2), Szalai 9, Sallai 3. Csere: Wéninger (kapus), Nick, Da Costa Moreno 1, Lakatos, Bouti, Gajdos, Agócs 2, Török 2.

Vezetőedző: Paic Róbert

MTK Budapest: Győri ‒ Farkas 10 (5), Dakos 8 (2), Weisheitel, Mészáros-Mihálffy 3, Ferenczy, Fekete 1. Csere: Szőke (kapus), Andróczki 2, Kekezovity 4, Poczetnyik 3, Kobela, Pelczéder 3, Papp 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 6/5, illetve 7/7.

Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc.

Vágó Attila: ‒ Hektikus mérkőzést játszottunk, nem egyszerű Dunaújvárosban győzni. Állva hagyott minket az első félidőben a hazai csapat, de a játékosaimban hatalmas volt az akaraterő, visszajöttünk, és megfordítottuk a meccset. Vérbeli rangadónak lehettek szemtanúi a szurkolók, nagyon örülök, hogy két ponttal távozunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!