Atlétika
Moravcsik Angéla

Kézilabda: remekül teljesítettek az U19-es lányok a dobogós helyen álló Praktiker-Vác otthonában

Publikálva: 2024.01.15 Frissítve: 2024.01.15 Kézilabda

A mérkőzés vége előtt két perccel még egy gól volt a hátrányunk.

Az U19-es csapatunk számára is elindult a 2024-es év, az első tétmeccsüket a Praktiker-Vác otthonában játszották. Nehéz ellenféllel néztünk szembe, ugyanis a dobogós váciakkal találkoztunk vasárnap, idegenben.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, szűk negyedóra játék után 8-4-re vezettek, és a folytatásban már ötre nőtt a hátrányunk. A félidő utolsó tíz percében elkezdtük a felzárkózást, ami annyira jól sikerült, hogy Koczka Lili hétméteresét követően 12-10-re módosítottuk az állást. Sajnos a vendéglátónk még háromszor betalált a szünet előtt, így visszaállt az ötgólos különbség.

A térfélcserét követően már hat is volt közte, de a mieink egyetlen percig sem adták fel, ennek meg is lett az eredménye, a 44. percben Kolumbán Kíra góljával 21-20-ra közelítettük meg a váciakat. Érkezett is a hazai időkérés, ami jó hatással volt ellenfelünkre, az 51. percre újra néggyel vezettek. Nyolc perc kellett nekünk ahhoz, hogy újra egy találatra csökkentsük a különbséget, remekül küzdöttek a lányok, de a végjátékot élesebben voltak a váciak, így 31-28-ra megnyerték a meccset.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 12. forduló:
Praktiker-Vác‒MTK Budapest 31-28 (15-10)

Kekezovity Marinko, vezetőedző: – Kiegyenlített mérkőzést játszottunk egy rendkívül jó és erős váci csapat ellen. Megbeszéltük mecs előtt, hogy ezen a találkozón gyakoroljuk a saját játékunkat, nyomás nélkül. Csak három átlövőnk volt a meccsen, akik közül az egyik megsérült a mérkőzés elején, így a végéig csupán két átlövővel, és két beállóval voltunk kénytelenek játszani, ami nyerő kombinációnak bizonyult. Szeretnék gratulálni a lányoknak a meccsen mutatott motivációjukért és teljesítményükért.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!