Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: rangadó helyett könnyed siker a Kisvárda ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.02.11 Frissítve: 2023.02.11 Kézilabda

Kiváló védekezésünk és kapusteljesítményünk adott alapot a mai győzelemhez, 31-20-ra nyertünk.

Mindkét oldalon kemény védekezéssel indult a találkozó, a mieink olyannyira masszív és agresszív alakzatot vettek fel hátul, hogy Győri Barbara kapuját először csak az ötödik percben tudták bevenni a kisvárdaiak. Ahogy azt a tabellán elfoglalt pozíciók és az eddig gyűjtött pontok mutatták, igazi rangadóra számíthattak a kilátogatók, ezt meg is kapták, hiszen tíz perc játék után 3-3 állt az eredményjelzőn.

A 18. percben Mészáros-Mihálffy Adrienn bomba átlövése már a közte kettőt jelentette javunkra, ám ellenfelünket nem lehetett könnyen leszakítani. Simon Petra labdalopását követően sikerült háromgólos előnyre szert tennünk, ami Bakó Botond időkérését is eredményezte. Győri Barbara remekül szűrte a kisvárdai játékosok próbálkozásait, harminc perc alatt mindössze tíz gólt kapott, elöl pedig tizennégyszer voltunk eredményesek, így négygólos vezetéssel mentünk szünetre.

A második félidő elején Pál Tamara góljával rögtön ötre növeltük az előnyünket, és Győri Barbara ott folytatta kiváló teljesítményét, ahol az első félidőben abbahagyta. A távoli zónából szinte lehetetlen volt a mai napon kapusunknak gólt lőni, pedig próbálkozásból nem volt hiány. Pál Tamara szenzációs labdával hozta játékba Pelczéder Orsolyát, ezzel hétre nőtt a különbség a javunkra.

A 41. percben már 20-13-ra vezettünk, és a közte nyolcért vezethettünk támadást, ez Simon Petra találatával meg is valósult. Olyannyira elbizonytalanítottuk a Kisvárda játékosait, hogy számtalan kísérletüket túlhelyezték, a kapufa pedig a segítségünkre volt. Ám nemcsak a szerencse kellett ehhez, hiszen a lányok szenzációsan játszottak támadásban és védekezésben egyaránt, és Szabó Laura találatával 24-14-nek örülhettünk.

A magabiztos vezetés elvesztését semmi sem fenyegette, végül tizenegygólos győzelmet arattunk. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 14. forduló

2023. február 11. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 200 néző.

MTK Budapest‒Kisvárda Master Good SE 31-20 (14-10)

Játékvezetők: Bujdosó M., Horváth V.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 4, Szabó K. 3, Szabó L. 1, Mazák-Németh, Simon 3, Pelczéder 3. Csere: Pál 7 (1), Dakos 1, Mészáros-Mihálffy 2, Juhász 1, Sallai 2, Román 4 (1), Kobela.

Vezetőedző: Vágó Attila

Kisvárda Master Good SE: Graovac ‒ Akiyama, Karnik 1, Radojevic 2, Trúnková 2, Juhász 1, Stamenic 3. Csere: Mátéfi (kapus), Sápi 1, Bouti 4, Habánková, Siska 4, Mérai 1, Udvardi 1 (1).

Vezetőedző: Bakó Botond

Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1.

Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc.

Vágó Attila: ‒ Nem ilyen mérkőzésre számítottunk, és helyén kell kezelnünk ezt a tizenegygólos győzelmet. A mai napon a védelmünk és a kapusteljesítményünk adta a jó alapot, illetve a fegyelem és a koncentráció maximális volt a részünkről. Ahogyan eddig, továbbra is alázatosan kell dolgoznunk, hogy újabb sikereket érhessünk el együtt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!