Taekwondo
Salim Omar

Kézilabda: pontot ért volna a küzdőszellemünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.12.03 Frissítve: 2022.12.03 Kézilabda

Nem hagytuk magunkat leszakítani a mérkőzésen, a végén pedig a döntetlenre is megvolt az esély.

December 3-án előrehozott bajnoki fordulón szerepeltünk, amikor a tabella harmadik helyén álló DVSC SCHAEFFLER-t láttuk vendégül a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. Mindkét csapatnál volt egy-egy személy, akinek ez volt az első tétmérkőzése új klubjánál. A vendégek oldalán Jovovity Jovana lehetett először a piros-fehérek segítségére, míg nálunk Vágó Attila debütált a vezetőedzői pozícióban.

Szabó Laura az első támadásunkból felavatta a francia hálóőr kapuját, a vendégek pedig csupán egyetlen indításgólt tudtak szerezni az ötödik percig. Tíz perc játékot látva ez az összecsapás gólszegénynek ígérkezett, mindössze kilenc találat született a találkozón. Sajnos a kilencből öt a debreceniek neve mellett állt, míg a mieink négyet lőttek.

6-4-re elléptek a vendégek, ezt nem nézte jó szemmel Vágó Attila, így időt kért. A rövid pihenő sikeresnek bizonyult, mert Anna Kekezovity bombája rögtön betalált. Ezen kívül három pihent ember is érkezett támadásban, Simon Petra, Román Dorina és Dakos Noémi voltak a frissítések. 4-1-es sorozatot produkáltak Szilágyi Zoltánék, amellyel ötre nőtt az előnyük.

A 22. percben háromra zárkóztunk, de ennél közelebb négy perc eltelte után sem tudtunk kerülni. Harminc perc játék után is maradt a közte három, 14-11-es hátrányban fordulhattunk, ami nem tűnt ledolgozhatatlannak a második félidőben.

A második játékrészt Pelczéder Orsolya parádés labdalopása nyitotta, amiből Szabó Kitti lőtt üres kapus gólt, ezzel egyből kettőre csökkent a különbség. A legnagyobb gondot számunkra a debreceni kapus jelentette, az ő védéseiből pedig Töpfner Alexandra indításgólokkal büntetett minket.

Hektikusan alakult az állás, ötgólos hátrányból kettőre zárkóztunk, de a nagy fordulat továbbra is váratott magára. Tizenöt perccel a vége előtt adok-kapok ment a pályán, ami számunkra nem kedvező üzlet volt, ugyanis hárommal jártak előttünk a debreceniek a góllövésben.

Ahogy az előző héten a Mosonmagyaróvár ellen, ezen a találkozón is derekasan küzdöttek a lányok a jóval hosszabb kispaddal rendelkező Debrecen ellen. Hét perccel a vége előtt 28-25-nél továbbra is három találatos mínuszban voltunk. Grosch Vivien felső sarkos gólja után kettőre apadt a differencia, majd több jó védekezésünknek köszönhetően a közte egyért támadhattunk a 26. perc végén.

Dakos Noémi találatával egyre zárkóztunk, és mindössze két perc volt hátra. A szerencse is velünk volt a következő védekezésben, hiszen Vámos Petra próbálkozása a kapufán csattant, a kontrából pedig Simon Petra egyenlített ki. Több mint egy perce maradt a vendégeknek támadni, Kácsor Gréta előtt óriási helyzet alakult, ám Győri Barbara a lelátóra rúgta a játékszert. Az utolsó másodpercben Vámos Petra elhajlásos lövése viszont utat talált a kapunkba, így a 29-28-nak a debreceniek örülhettek, és vitték haza a két pontot.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 15. forduló

2022. december 3. 17:00, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 200 néző.

MTK Budapest‒DVSC SCHAEFFLER 28-29 (11-14)

Játékvezetők: Altmár K., Horváth M. 

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 2, Kekezovity 1, Szabó K. 4, Szabó L. 4 (2), Pál 6 (2), Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), Mazák-Németh, Simon 3, Dakos 5, Román 1, Sallai 1.

Vezetőedző: Vágó Attila

DVSC SCHAEFFLER: Joelle ‒ Töpfner 7 (3), Hámori 1, Füzi-Tóvizi 1, Hornyák, Vámos P. 7, Petrus 4. Csere: Torda (kapus), Kácsor 5 (1), Bordás, Makó 1, Szabó, Planéta 3, Jovovity, Costa.

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Hétméteresek: 4/4, illetve 5/4.

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon jó volt az MTK kispadján a csapatot vezetni, a lányokat pedig csak dicséret illeti azért a küzdelemért, amit ma mutattak. Csupán két napot tudtunk együtt készülni, és azt a tervet, hogy végig meccsbe maradjunk, a végjátékban pedig visszazárkózzunk megcsinálták. A Debrecen kiváló ellenfél, ha a hatvan perc egészét nézem, akkor megérdemelték a győzelmet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!