Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Kézilabda: Pál Tamara beszélt a válogatott élményeiről

Publikálva: 2022.04.25 Frissítve: 2022.04.25 Kézilabda

Két Európa-bajnoki selejtezőmeccsen is pályára léphetett játékosunk a nemzeti együttesben.

Tami a Portugália elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen mutatkozott be a felnőttválogatottban. Ifjú kézilabdázónk ezen a párharcon rögtön büntetőt harcolt ki, mellette pedig két találattal is hozzájárult a győzelemhez. Golovin Vlagyimir ‒ szövetségi kapitány ‒ az április 24-én, Győrben játszott, Szlovákia gárdája elleni utolsó selejtezőtalálkozóra is bizalmat szavazott játékosunknak. Tami a szlovákok elleni 25-19-es siker alkalmával is pályára lépett. Játékosunk az elmúlt hétről, valamint a bemutatkozásáról is mesélt.

‒ Április 15-én este találkozott a válogatott keret, az ezt követő napokban a portugálok ellen készültünk. Szerdán utaztunk el a meccs helyszínére. Bevallom magamon is meglepődtem, hogy ennyire izgulni fogok életem első felnőttválogatott meccsén, és sajnos ez látszott is rajtam. Szerencsére átestem a tűzkeresztségen, és a jövőben már nyugodtabban tudok szerepelni. Nagyon boldog voltam, hogy az első gólomat is megszereztem rögtön a portugálok ellen.

Fotók: MKSZ facebook

Játékosunk a portugál meccs utáni időszakról, valamint a szlovákok elleni találkozóról is beszélt.

‒ A portugálok elleni mérkőzés másnapján hazautaztunk, és attól kezdve folytatódott a felkészülés a szlovákok elleni, győri találkozóra, amelyen szintén pályára léphettem. Ugyan számomra új pozícióban voltam, hiszen balszélen kaptam lehetőséget. Ez nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de bízom benne, hogy a jövőben is számítanak majd rám a válogatottnál, és meg tudom mutatni magam irányítóban is.

Tami a TikTokon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!