Taekwondo
Patakfalvy Luca

Kézilabda: Pál Tamara a válogatott program közepébe csöppent bele

Publikálva: 2023.04.14 Frissítve: 2023.04.14 Kézilabda

Játékosunk a nemzeti együttessel megélt élményeiről mesélt.

Simon Petra a juniorválogatottal készülhetett, míg Pál Tamara a felnőttek között töltötte az elmúlt másfél hetet. Játékosunk hétfőn, az események közepébe érkezett az edzőtáborba.

‒ Az előző hét hétfőjén éppen a videózásba csatlakoztam be, majd utána egyből következett az edzés is. Sok videóval és edzéssel készültünk a két selejtezős meccsre Izland ellen.

Tami és a csapat Érden edzőtáborozott, ahol később a hazai összecsapásra került sor. Az első meccset idegenben, Izlandon játszották a mieink.

‒ Csütörtökön utaztunk ki Izlandra, ahol egy kis probléma is volt a járattal, így a tervezettnél másfél órával később érkeztünk meg. Izland aktuális éghajlati viszonyaival is hamar megismerkedtünk, ugyanis nagyon nagy szél volt. Az első edzésre menet szinte elfújt minket, sőt még a busszal való közlekedésnél is érezni lehetett az erős szelet. Kicsit félelmetes volt, ahogy a buszt is mozgatta, de szerencsére mindenhova épségbe odaértünk.

Válogatottunk 25-21-es győzelmet aratott Izland csapata ellen, és a mérkőzés után egyből hazafelé vették az irányt.

‒ A győztes mérkőzés után indultunk is egyből haza, és az időeltolódás miatt másnap délelőtt negyed 10-re érkeztünk meg Budapestre. Kis pihenő után folytatódott a közös munka, középpontban a szerdai mérkőzéssel.

Szerdán játszotta Golovin Vlagyimir alakulata a visszavágót az izlandiak ellen, ahol 34-28-ra múlták felül az izlandiakat. Ezzel összesítésben tíz góllal bizonyultunk jobbnak ellenfelünknél, így kijutottunk az év végi dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságra.

‒ A második mérkőzést is megnyerve minden játékos visszatért a klubjához, és készülhetünk a hétvégi bajnokira. Összességében hosszú és fárasztó heten vagyunk túl, de a csapatkohézió kiváló a válogatottnál, és jól sikerült napokat tudhatunk magunk mögött.


Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!