Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: ott vagyunk a legjobb nyolc között (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2023.02.01 Frissítve: 2023.02.01 Kézilabda

A másodosztályú Vasas SC legyőzésével jutottunk tovább a Tippmix Magyar Kupa következő fordulójába.

A találkozó első tíz perce kiegyenlített küzdelmet hozott, amit az állás is jól mutatott, hiszen 6-6 állt az eredményjelzőn. A fordulat ezután következett, ugyanis Suba Sára védései után gyors gólokkal tudtak eredményesek lenni mezőnyjátékosaink, így négygólos vezetésre tettünk szert. Vágó Attila a kupatalálkozón nemcsak a továbbjutást tűzte ki célul, hanem azt is, hogy mindenki lehetőséghez jusson, és minden játékos megkapja a meccsterhelést, ennek értelmében már negyedóra után forgatta csapatát.

Ugyan a vendéglátóink vissza tudtak zárkózni egy gólra a 21. percben, de a mieink nagyobb sebességre kapcsoltak, zsinórban öt szerzett góllal 16-11-re módosították az állást. Ezt a különbséget a félidő vége előtt Román Dorina hatra állította, ám még ellenfelünknek is volt erre válasza, így ötgólos előnyben vonulhattunk szünetre.

A második félidei rajtot mi kaptuk el jobban, ötről nyolcra nőtt az előnyünk. A piros-kékek vezetőedzője, Penszki Gergely tíz perc után megelégelte ezt a differenciát, időt kért. A rövid taktikai szünet a csapatának jót tett, háromszor találtak be Győri Barbara kapujába, így ötre csökkentették a hátrányukat. A győzelmünk a visszazárkózásuk ellenére sem forgott veszélyben, a lányok háromnál közelebb nem engedték a Vasas SC-t. A legvégére visszaállt a félidei különbség, 35-30-ra nyertünk.

Ezzel a győzelemmel a Tippmix Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutottunk, és csak egyetlen meccsre vagyunk attól, hogy a négyes döntőben szerepelhessünk. A forduló párharcait a közeljövőben játsszák le a csapatok, a sorsolás pedig ezután lesz csak, ahol már a két legerősebb, a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria is beszáll a küzdelmekbe.

Magyar Kupa IV. forduló

2023. február 1. szerda 17:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 100 néző.  

Vasas SC‒MTK Budapest 30-35 (12-17)

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

Vasas SC: Zsigmond ‒Domokos 2, Blaubacher, Speth 2, Dombi 4, Szilovics 7, Oláh 4 (3). Csere: Demjén (kapus), Pénzes 3, Györfi 1, Bánhidi 2, Imrei 1, Gaschler, Sárkány 3, Lengyel 1.

Vezetőedző: Penszki Gergely

MTK Budapest: Suba ‒ Grosch 3, Szabó K. 3, Mazák-Németh, Szabó L. 5, Simon 5 (2), Pelczéder 4. Csere: Pál 4, Dakos 3, Kobela, Juhász, Sallai 2, Román 4, Mészáros-Mihálffy 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 4/4, illetve 3/2.

Kiállítások: 2 perc, illetve 8 perc.

Vágó Attila: ‒ A legfontosabb célunkat elértük, továbbjutottunk. Látszott a lányokon, hogy erőltetett menetből érkeztünk. A lőtt gólok számával elégedett vagyok, de a kapottakat kicsit soknak találom. A meccs bizonyos szakaszaiban nem azon a sebességen kézilabdáztunk, amit tudunk. Mindenkinek lehetőséget tudtam adni, és élt is vele minden játékosom. 

A teljes mérkőzés itt:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!