Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: Önbizalomnövelő továbbjutás a Magyar Kupában (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2021.02.20 Frissítve: 2021.02.20 Kézilabda

Hatalmas küzdelemben múltuk felül a Motherson-Mosonmagyaróvárt.

MTK Budapest–Motherson-Mosonmagyaróvár 31-29 (17-16)
Elektromos-csarnok, zárt kapus
Vezette: Nagy F., Túróczy J.

MTK Budapest: Győri – Pelczéder 4, Pál T. 3 (3), Szöllősi-Zácsik 6, Szabados, Dakos 6, Dávid-Azari 4
Csere: Szekerczés 3, Sári, Marincsák 3, Juhász E. 1, Sallai 1, Bujdosó-Gerháth
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Motherson-Mosonmagyaróvár: Szemerey – Stranigg, Tóth E. 4, Horváth B. 2, Szarková 4, Kovács P. 4, Katona 4 (1)
Csere: Gyimesi, Hudák 2, Hajtai 6, Herczeg (kapus), Lancz 3
Vezetőedző: Gyurka János

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1
A mérkőzés alakulása: 9. perc: 5-6; 14. p.: 9-6; 22. p.: 12-11; 28. p.: 17-13; 37. p.: 24-18; 43. p.: 25-23; 51. p.: 30-25
A Tippmix Magyar Kupa 4. fordulójában a Motherson-Mosonmagyaróvárt láttuk vendégül az Elektromos-csarnokban. Pénteki ellenfelünk erejét jól mutatja, hogy 13 mérkőzéséből mindössze egyet veszített el a K&H ligában, így a listavezető Győri Audi ETÓ-val azonos pontszámmal második helyen áll a tabellán, megelőzve többek között a Ferencvárost, vagy épp a Siófokot.

Az első pár perc abszolút kiegyenlített játékot hozott: mindkét oldalon láthattunk szép megoldásokat, ugyanakkor számos technikai hiba, illetve labdaeladás borzolta a szakvezetők idegeit. A 9. percben, Katona Flóra gólját követően – a mérkőzés során először és utoljára – átvette a vezetést a vendégcsapat, ekkor 5-6 állt az eredményjelzőn. Golovin Vlagyimir tanítványai azonban négy találattal (sorrendben: Szöllősi-Zácsik, Pelczéder, Szekerczés, Dávid-Azari) magukhoz ragadták az irányítást, így 9-6-nál már Gyurka János kérhetett időt. Ezt követően felzárkózott ugyan az MKC, de a folytatásban újfent le tudtuk szakítani ellenfelünket: két és fél perccel a játékrész végét jelző dudaszó előtt már négy gól volt a mieink fórja. A hajrá azonban a Mosonmagyaróvár feltámadását hozta, így végül 17-16-os állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.  
A második félidőt két gyors góllal kezdtük, majd a folytatásban tovább nőtt előnyünk. Rendkívül hatékonyan ki tudtuk használni az MKC megingásait, lerohanásgólokkal büntettük ellenfelünk szinte összes labdavesztését. Ráadásul a korábbiaknál keményebb volt a védekezésünk is, így – szükség esetén – Győri Barbara is ki tudta segíteni társait. A 38. percben már hat góllal vezettünk, de – ahogy azt a DVSC ellen is láthattuk – ez semmire nem garancia. A Mosonmagyaróvárnak esze ágában sem volt feladni a küzdelmet, újra és újra felzárkózott, ahányszor csak meg tudtunk lépni. A stabil védekezésünknek hála ezúttal még az is belefért, hogy az utolsó kilenc percben mindössze egy gólt szereztünk: nagyot hajrázott ugyan a vendégcsapat, de visszavertük az „ostromot”, így a mieink készülhetnek a legjobb nyolc közé a Tippmix Magyar Kupában (31-29).

Rendkívül fontos győzelmet arattunk tehát, de ünnepelni ezúttal sincs idő: szerdán a Ferencvárost látjuk vendégül, vasárnap pedig az Alba Fehérvár otthonába látogatunk a K&H ligában.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!