Tenisz
Piros Zsombor

Kézilabda: önbizalom-növelő győzelem a NEKA elleni edzőmeccsen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.12.08 Frissítve: 2023.12.08 Kézilabda

37-22-es siker a gyakorláson.

Péntek kora délután a Vasas edzőcsarnokában fogadtuk edzőmérkőzésen a NEKA csapatát. Három percig bírtuk kapott gól nélkül, akkor is emberhátrányban voltunk, amikor ellenfelünk először betalált. Támadásban is kiválóan ment a játék, minden akciókból eredményesek tudtunk lenni a találkozó elején. Még öt perc sem telt el, amikor Győri Barbara már a harmadik védését mutatta meg, ráadásul egy büntető is szerepelt köztük.

Fekete Bozsana kapufás góljával a 11. percben 8-4-re vezettünk, és a hat perc múlva sikerült még eggyel növelni az előnyünket. A 22. percre visszajöttek a vendégek három gólra, de két percre rá Török Lilly eredményessége révén újra hattal mentünk. A félidő hajrájában már nyolc is volt a különbség, ami a szünetre is megmaradt, 20-12-es vezetésről várhattuk a folytatást.

A második játékrészt Farkas Johanna gólja nyitotta, ezután pedig Koronczai Petra következett, akinek a találatával létrejött a közte tíz. Zsinórban négy gólt lőttünk, ellenfelünk pedig egyszer sem vette be a kapunkat, így 24-12-re vezettünk már. A folytatásban kicsit többet hibáztunk, mint a meccs előző szakaszaiban, amiből jöttek a NEKA-gólok, de a magabiztos előnyünk így sem forgott veszélyben. Bő nyolc perccel a vége előtt pedig Pelczéder Orsolya indításgóljával az eddigi legnagyobb különbség is kialakult, 33-19 állt az eredményjelzőn javunkra. A NEKA időntúli hétméteresével zárult a találkozó, de Szőke Szonja bravúrosan hárította a labdát, ezzel 37-22-es győzelmet ünnepelhettünk.

Felkészülési mérkőzés

2023. december 08. 14:00, Budapest, Vasas edzőcsarnok

MTK Budapest‒NEKA 37-22 (20-12)

Játékvezetők: Garai B., Varasdi L.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki, Dakos 4, Mészáros-Mihálffy 3, Kobela, Poczetnyik 4, Fekete 4. Csere: Szőke (kapus), Farkas 6, Török 3, Kekezovity 4, Szabó 2, Pelczéder 3, Papp 1, Weisheitel 1, Koronczai 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

NEKA: Zaj ‒ Molnár 3, Lapos 1, Bató 2, Matucza 1, Faragó 3, Wald 3. Csere: Csapó (kapus), Petruska, Munteanu-Korodi 2, Alaxai, Pálmai 4, Berei 2, Miklós, Kriston 1, Horváth.

Vezetőedző: Bakó Botond

Hétméteresek: 2/2, illetve 6/3.

Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon örülök, hogy ez a mai edzőmérkőzés ilyen jól sikerült, az első perctől az utolsóig nagyon fókuszáltak a lányok. A jó védelem mögött kiváló kapusteljesítmény volt, amiből nagy tempójú lerohanásokat tudtunk vezetni. Mindenki játéklehetőséget kapott, és élt is ezzel egytől egyig minden játékos, erre az önbizalom-növelő mérkőzésre szükségünk volt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!