Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: nyolcadik helyen zártuk az idei szezont (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.05.22 Frissítve: 2022.05.22 Kézilabda

Utolsó mérkőzésünk a Hungast Szombathelyi KKA ellen nem úgy alakult, ahogyan azt mi szerettük volna.

Mielőtt belevágtunk volna a mai találkozóba, a búcsúé volt a főszerep a játéktéren, ugyanis Rutka Péter szakosztálymenedzser virágcsokorral és ajándékcsomaggal köszönte meg a klubunknál eltöltött időt távozó játékosainknak, Bánfai Kírának, Hlogyik Petrának és Marincsák Nikolettnek.

Kiválóan indítottunk az idény utolsó mérkőzését a K&H liga női kézilabda-bajnokság 26. fordulójában, hiszen támadásban Pál Tamara rögtön gólt szerzett, míg a túloldalon Győri Barbara első labdaérintésével védte Pődör Rebeka büntetőjét. A találkozón megszerzett pontok egyik csapat helyezését sem befolyásolták már a 2021/22-es idény tabelláját, ennek ellenére mind a két fél nagy tűzzel és motivációval kézilabdázott. A kilencedik percben ‒ a mérkőzésen először ‒ a vendégek mesterének kellett időt kérnie, ekkor mi vezettünk két góllal.

8-6-nál Dakos Noémi befordulását akadályozta szabálytalanul Stosics, a találkozón először kerültünk emberelőnybe. A létszámhiány inkább a vendégek játékát pezsdítette fel, ugyanis 8-8-nál egalizáltak, Vida Gergőnek több se kellett, a 15. percben ő hívta magához sajátjait. Az állás rendkívül hektikusan alakult az első húsz percben, hol az egyik, hol a másik csapat egyenlített, majd lépett meg egyetlen találattal.

13-11-nél a volt kék-fehér játékos, Szekerczés Luca góljával a szombathelyiek örülhettek a vezetésnek, Vida Gergő pedig második idejét is felhasználta röpke huszonkét perc eltelte után. A rövid szusszanás sem hozta meg a kívánt hatást, ellenfelünk három gólra növelte fórját. A kapuban Győri Barbarát váltó Hlogyik Petra első védését nem így képzelhette el a mai napon, ugyanis Csire Fani ziccerét fejjel hárította kapusunk. A vendéggépezet nem állt le, harminc perc játékot követően 12-19-es hátrányba kerültünk.

A szombathelyi gárda hétgólos előnyét a második játékrész első támadásában egyből nyolcra növelte, további huszonkilenc percünk maradt ledolgozni ezt a különbséget. A zárkózásra minden esélyt megadott nekünk ellenfelünk, de nem tudtunk élni vele, többször is technikai hibát vétettünk, vagy a kialakított helyzetet hagytuk ki. Nemhogy közelebb kerülni nem sikerült, de a már biztos kieső Hungast Szombathelyi KKA otthonunkban 18-28-ra vezetett ellenünk a 43. percben.

Nem ilyen szezonzáró mérkőzésről álmodoztunk, hogy a 47. percben Pődör Zoltán együttese kilenc góllal vezet mienk ellen. Ugyan tétje nincsen a találkozónak, de mindenképp jó szájízzel szerettük volna búcsúztatni a szezont. Az utolsó tíz percre fordulva egyetlen kérdés maradt számunkra a 2021/22-es szezont tekintve, hogy milyen arányú vereséget mér ránk a szombathelyi egylet, végül 26-35-tel zárult a párharc.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 26. forduló

2022. május 22. 16:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 150 néző.

MTK Budapest‒Hungast Szombathelyi KKA 26-35 (12-19)

Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.

MTK Budapest: Győri ‒ Juhász 1, Kekezovity 4, Marincsák 6 (1), Dakos 4, Pál 1, Pelczéder 3. Csere:Hlogyik (kapus), Mazák-Németh, Koronczai 4, Sallai 1, Román 2 (1), Bánfai.

Vezetőedző: Vida Gergő

Hungast Szombathelyi KKA: Tomasevic ‒ Cristina, Szekerczés 6 (1), Gorilska 3, Stosic 4, Pődör 8 (4), Csire 6. Csere: Christe (kapus), Horváth P. 4, Virág, Horváth A. 3, Győri, Szmolek 1, Biró.

Vezetőedző: Pődör Zoltán

Hétméteresek: 5/2, illetve 6/5.

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc.

Vida Gergő: ‒ Gratulálok a Szombathelynek, a csapatom hozzáállása nem volt megfelelő a mai találkozóhoz. Az első negyedóra még rendben volt, de utána jöttek a technikai hibák, és már többgólos hátrányban mentünk szünetre. Nem lehet így lezárni a szezont, annak ellenére sem, hogy helyezést eldöntő tétje nem volt már a meccsnek. Minden mérkőzésnek tétje van, a győzelem megszerzése.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!