Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: nincs megállás, szerdán már jön a Praktiker-Vác

Publikálva: 2024.05.21 Frissítve: 2024.05.21 Kézilabda

Két mérkőzés maradt a K&H Liga idei szezonjából.

A 2023/24-es szezon utolsó hazai bajnoki összecsapására kerül sor május 22-én, amikor a Praktiker-Vác csapata érkezik a Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontba. Hosszú hónapok vannak csapatunk háta mögött, ám igazán az utolsó két meccsen lehet megkoronázni az idényben nyújtott teljesítményt. Együttesünk ugyanis az MTK Budapest történetének legjobb helyezését érheti el, amennyiben a hátralévő két meccsen sikerül legalább két pontot szerezni. Na de ne szaladjunk ennyire előre! Két párharc vár még a mienkre, szerdán pedig az utolsó hazai ütközetünk lesz, melyen a klubtól távozó játékosok is búcsút vesznek eddigi otthonunktól.

Ráadásul nagyon nehéz ellenfél vár ránk, hiszen a tabella ötödik helyezettje, a dunakanyari társaság ellen küzdünk meg a pontokért. Vágó Attilák vasárnap játszottak legutóbb, és a mérkőzésen szinte végig hátrányban kézilabdáztak, az eredmény után futottak, de az 57. percben jött a fordulat, és Farkas Johanna vezérletével 30-28-as győzelmet arattak. A váciak egy nappal többet pihenhettek, hiszen ők szombaton játszottak a Mosonmagyaróvárral, és 30-24-re veszítettek.

Január közepén jártunk a Praktiker-Vác otthonában, ott megadatott a lehetőség, hogy nyerjünk, hiszen hét perccel a vége előtt kettővel vezettünk. A hajrában azonban a kevesebb hibával és pontosabban játszó hazaiak fordítottak, és nyertek végül 32-29-re.

Vágó Attila: ‒ Szeretnénk itthon tartani a két pontot, hiszen a céljaink eléréséhez nélkülözhetetlen lenne, másrészt dolgozik bennünk a visszavágás vágya is, ugyanis januárban szoros mérkőzésen szenvedtünk vereséget a Praktiker-Vác csapatától.

Ami pedig fontos tudnivaló, hogy a szezon közben a Praktiker-Vác csapatától érkező Ferenczy Fruzsina ezen a meccsen nem segíthet a mieinknek, ugyanis az átigazolás során a két klub ebben állapodott meg.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 25. forduló

2024. május 22. 18:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Praktiker-Vác

Játékvezetők: Asztalos B., Szalay Z.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!