Atlétika
Moravcsik Angéla

Kézilabda: nincs más választás, nyerni kell!

Publikálva: 2023.10.19 Frissítve: 2023.10.18 Kézilabda

Az NBI-be feljutó Vasas SC lesz az ellenfelünk hazai környezetben.

Legutóbb két hete, az Alba Fehérvár KC vendégeként játszott tétmeccset kézilabdacsapatunk, ezen az összecsapáson 29-29-es döntetlent értek el Székesfehérváron. Október 6-a óta nem volt tétmérkőzés, hiszen a válogatott szereplése miatt nem rendeztek bajnoki fordulót. Most szombattól viszont folytatódik a pontvadászat, ezúttal a szintén fővárosi Vasas SC-t fogadjuk.

Ellenfelünk a 2021/22-es szezonban szerepelt már NBI-ben, de akkor nem sikerült megőrizniük a tagságot, így a tavalyi szezont a másodosztályban töltötték, amit negyvenhat szerzett ponttal meg is nyertek. Az NBI/B-s bajnokcsapat így újra az első osztályban harcolhat, és nemcsak osztály, hanem edzőváltás is történt a piros-kékeknél a szezon kezdete előtt. Penszki Gergely helyét Konkoly Csaba vette át, akivel számos új játékos is érkezett a csapathoz.

A 2023/24-es kerethez csatlakozott Balog Judit, Vámosi Panna, Juhász Fanni, Ferenczy Diána, Fodor Neszta, Mihály Petra, Sirián Alexa Szederke. Az együttes öt forduló után négy ponttal áll a tabella tizedik helyén, a NEKA és a Békéscsaba együttesét legyőzték, míg a Dunaújváros, Debrecen, Győr, és Mosonmagyaróvár csapata ellen vereséget szenvedtek. Házi góllövőlistájukat toronymagasan a balátlövő poszton játszó Szilovics Fanni vezeti harmincöt találattal. Az biztos, hogy jó hangulatú, küzdős mérkőzés vár ránk szombaton, ám vezetőedzőnk és a lányok is gőzerővel készültek ellenfelükre. 

Vágó Attila: ‒ Nagyon bízom benne, és azért dolgozunk napról napra, hogy megszerezzük az első győzelmünket. Ugyan újonc csapat a Vasas SC, de nem szabad lebecsülni őket egyetlen percig sem, hiszen már két győzelmük van. Biztos vagyok benne, hogy sebzett vadként tekintenek ránk, és szeretnék a harmadik sikerüket is megszerezni, de mi ezt nem fogjuk hagyni, mert mi akarjuk nyertesként elhagyni a pályát.

Igazi kézilabdás programsorozatot tartogat a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont szombati napja, hiszen 12:30 órától Kekezovity Marinko U19-es együttese szintén a Vasas SC ellen harcolhat meg. Felnőttcsapatunk mérkőzése után pedig NBI/B férfi felnőtt rangadó következik, hiszen a Rákosmente alakulata a Szigetszentmiklósi KSK gárdáját fogadja 18:00 órától.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 6. forduló

2023. október 21. 15:30, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Vasas SC

Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!