Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: nincs hétvége kézilabda nélkül

Publikálva: 2022.05.09 Frissítve: 2022.05.09 Kézilabda

Ugyan a felnőttcsapatunk most nem lépett pályára, de serdülőink a Szeghalommal, míg ifjúsági csapatunk a Kecskeméttel játszottak.

Jól kezdtek fiataljaink a Szeghalmi NKC ellen, 4-1-es etapot követően több mint ötperces gólcsend volt mindkét oldalon. A kísérletek ugyan mindkét oldalon megvoltak, de hol a hálóőrök, hol a kapufa mondott megálljt a gólszerzésnek. A stagnálást követően mi tudtunk előrébb lépni, és Lengyel Franciska hétméteres találatával már 7-1-re vezettünk. Azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy Franciska nemcsak ezt a büntetőt értékesítette, hanem az egész találkozón csapata húzóembere volt ezen a találkozón.

Ám az ellenfelünk sem adta magát könnyen, a 24. percben egalizáltak. A félidő végére visszavettük a vezetést, 13-11-es előnyből várhattuk a folytatást. A második játékrész első tíz percében továbbra is maradt a két-három gólos különbség, az igazi fordulópontot a 44. játékperc hozta meg, ekkor ugyanis már 21-15-re növeltük a fórunkat. Ebből a hátrányból az ellenfelünk már nem tudott visszazárkózni, minden végjátéki izgalom nélkül nyertük a meccset három góllal.

Leány serdülő I. osztály-kelet, 24. forduló

MTK Budapest‒Szeghalmi NKC 29-26 (13-11)

Finfera Maximilián: ‒ Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzés lesz. Végig nagy küzdelem volt, minden időszaknak megvolt a vezéregyénisége, de az egész találkozón csapatként működtünk. Azt láttam a pályán már több mérkőzés óta, amit a közös munka elején elképzeltem és célként tűztünk ki a bajnokságra. Nagy dicséret jár a csapat minden tagjának.

Az ifigárdánk ezúttal más ellenféllel mérte össze tudását, mint a fiatalabb csapat, a nagyobbak a kecskeméti lányokkal szemben léptek pályára. 7-4-es hátrányban a hazai szakvezetésnek kellett időt kérnie, mely hasznosnak is bizonyult, ugyanis a 14. percben Kárász Szonja találatát követően újra egált jegyezhettünk. A vendégek ismét előnybe kerültek, de mi nem hagytuk túlságosan nagy fórra szert tenni őket, sőt a 25. percben újra egált mutatott az eredményjelző. Ezt nem tudtuk tartani, egygólos kecskeméti vezetéssel mehettünk pihenőre.

A térfélcserét követően a 35. percben Rnic Marija volt eredményes, amikor a vezetést is átvettük, először a találkozón. Az előny nem tartott sokáig, folytatódott a ki-ki harc a pályán szoros küzdelemmel. A 42. percben újra fordult a kocka, a vendégek két góllal léptek meg, és már nem tudtunk megújulni, a meccs végéig tartotta a fórját ellenfelünk, és hatvan perc játékot követően 30-25-ös vereséget szenvedtünk.

Női ifjúsági I. osztály-kelet, 24. forduló

MTK Budapest‒Kecskeméti NKSE 25-30 (13-14)

Finfera Maximilián: ‒ Az idegenbeli mérkőzést alapul véve nagy küzdelemre számítottam, pláne, hogy az ellenfél a kiesés ellen küzd. Sajnos ma ők akarták jobban a győzelmet. Többféle felállásban próbáltam felrázni a társaságot, de sajnos nem sikerült. A csapat azon tagjainak, akik a héten érettségiztek gratulálok és kitartás a vizsgákra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!