Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: Nem tudtuk itthon tartani a két pontot (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2021.04.25 Frissítve: 2021.04.25 Kézilabda

Sokba került a rövidzárlat a második félidő elején.

MTK Budapest–Érd 33-33 (19-14)
Elektromos-csarnok, zárt kapus
Vezette: Bóna, Földesi

MTK Budapest: Győri – Juhász E. 2, Szekerczés 2, Marincsák 4 (3), Dakos 6, Szöllősi-Zácsik 5, Pelczéder 2
Csere: Suba (kapus), Szabados, Pál T. 11 (1), Sári, Bujdosó-Gerháth 1, Sallai
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Érd: Győrffy – Fekete B. 4, Szabó K. 8 (5), Horváth D., Mód 4, Kiss-Walfisch 8 (1), Király R. 2
Csere: Györkös (kapus), Kiss D. 1, Abilda 1, Paróczy 5, Landi
Vezetőedző: Horváth Roland

Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 7/6
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 1-1; 9. p.: 3-5; 17. p.: 13-9; 24. p.: 17-12; 35. p.: 19-19; 42. p.: 22-24; 48. p.: 26-26; 55. p.: 31-29
A K&H női kézilabdaliga 19. fordulójában csapatunk az Érdet látta vendégül az Elektromos-csarnokban. A két együttes szeptemberi mérkőzését 33-28-ra nyertünk Horváth Roland tartalékosan felálló tanítványai ellen, és tudtak, ezúttal sem lesz könnyű dolgunk, sőt!

Döcögősen kezdődött a mérkőzés, az első öt percben mindössze egy akciógól született, Marincsák Nikolett jóvoltából. Igaz, Szabó Kitti két hétméterest is gólra váltott időközben, és az első tíz perc inkább a vendégekről szólt. 6-8 után aztán megráztuk magunkat, és egy 4-0-s rohammal átvettük az irányítást – ehhez persze kellett a csereként beálló, nyolc védést bemutató Suba Sára is. A folytatásban tovább nőtt a fórunk, az első játékrész végét jelző dudaszó idején 19-14 állt az eredményjelzőn.
A második félidő eleje hatalmas érdi rohamokat és MTK-s rövidzárlatot hozott, így Horváth Roland tanítványai alig öt perc alatt ledolgozták hátrányukat, sőt! Kiss-Walfisch Mercédesz átlövésgólját követően már a vezetést is átvette a vendégcsapat. Ezt követően valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék, nem hagytuk lerázni magunkat, igaz, mi sem tudtuk másodjára is leszakítani ellenfelünket. Alig több, mint egy perc volt hátra a mérkőzésből, mikor 33-31-es állásnál Fekete Bozsana betalált, így ismét nyílttá vált a találkozó. Előbb Golovin Vlagyimir kért időt, ám passzív miatt elvették tőlünk a labdát, így az Érd támadhatott az egyenlítésért. Horváth Roland is időt kért, majd a Mód Noémi által kiharcolt hétméterest Szabó Kitti értékesítette, így 33-33-as döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Nem tudtuk tehát itthon tartani a két pontot, fontos, hogy levonjuk a megfelelő tanulságokat ebből a mérkőzésből, de keseregni nincs idő: kedden a Győri Audi ETO KC otthonába látogatunk a Tippmix Magyar Kupában.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!