Kézilabda
Kekezovity Anna

Kézilabda: Kikaptunk Siófokon (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.11.17 Frissítve: 2021.11.17 Kézilabda

Az első játékrész megpecsételte a két pont sorsát.

A K&H női kézilabdaliga 9. fordulójában a Siófók otthonában léptek pályára lányaink. Az előzetes elvárás egyértelműen a győzelem volt, de nem számíthattunk könnyű összecsapásra az eddig hektikusan teljesító siófokiak miatt

Már a mérkőzés elején magához ragadta az irányítást a hazai együttes, 3-1-es vezetést szerzett. Ám Golovin Vlagyimir lányainak is volt válasza erre, két gyors góllal egyenlíteni tudtunk. A Somogy megyei gárda nagyobb fokozatra kapcsolt, így ismét magukénak tudhatták az előnyt a 10. percben. Golovin Vlagyimir időt kért, hogy megállítsa a hazai csapat robogását, ám a gyenge támadójátéknak, és a nem elég agresszív védekezésnek következtében egyik pillanatról a másikra tetemes előnyt harcolt ki magának a siófoki gárda. A 18. percben már 15-7-es állásnál kért újabb egy perces pihenőt Golovin tréner, ám ez sem segített.

Kiss Nikoletta bomba formában tevékenykedett a pályán, egymás után lőtt két góljával már tízgólos előnyt tudhatott magáénak a narancs-fekete egylet. Támadásban továbbra is akadozott a gépezetünk, így nem sikerült közelebb zárkózni, pedig az etap utolsó öt percében csupán egyszer talált be a Siófok, a Győri Barbarát váltó Rutka-Győrffy Alexandra többször is túljárt az ellenfél játékosainak eszén. A félidei állás így is nagy különbséget mutatott, 21-13-as hátrányban voltunk.

A második játékrész a különbség csökkentésével indult, tíz perc elteltével öt gólra vissza tudtunk kapaszkodni. Uros Bregar ekkor kérte ki idejét, hogy újabb tanácsokkal lássa el sajátjait. Sajnos sikeres volt az időkérés, ugyanis újra nyolc góllal vezetett a hazai csapat. Próbálkoztunk felvenni a meccs ritmusát, ám a Siófok tartotta magabiztos előnyét tovább a második félidő alatt. Látszott, hogy ez a két pont már a siófoki lányok zsebében van, csupán csak annyi volt a kérdés a találkozó végére, hogy milyen különbséggel tudnak győzedelmeskedni. 

A héten még folytatódik a sorozatterhelés, csütörtökön utazik csapatunk Dániába, ahol szombaton vívja az EHF Európa Liga selejtező harmadik fordulójának visszavágó mérkőzését.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 9. forduló:

Siófok KC─MTK Budapest 37-31 (21-13)
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 619 néző. Vezette: Bíró, Kiss 

SIÓFOK KC: Csapó ─ Such 6, Kiss 8, Lakatos 1, Jezic 6, Holta 7 (3), Wald 1. Csere: Vojnovic (kapus), Böhme 3, Puhalák 1, Juhász, Sirián, Debreczeni-Klivinyi 4, Janjusevic.
Vezetőedző: Uros Bregar

MTK BUDAPEST: Győri ─ Juhász, Kekezovity 6, Marincsák 8, Szabó 1, Mazák-Németh, Pelczéder 1. Csere: Rutka-Győrffy (kapus), Bánfai 1, Sallai, Pál 5 (3), Bujdosó-Gerháth 4, Dakos 3, Koronczai 2, Kürthi.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir 

Hetesek: 5/3, illetve 3/3
Kiállítás: 4 perc, illetve 6 perc

Golovin Vlagyimir: – Gratulálok a Siófoknak, az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát. Igaz a második játékrészben sikerült felzárkózni, de aztán megint minden összeomlott. A szív – tudom – a helyén van, de a fej sajnos nem. 

Sajtótájékoztató a mérkőzés után.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!