Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Kézilabda: nem bírtunk a Vasas SC-vel

Publikálva: 2023.02.27 Frissítve: 2023.02.26 Kézilabda

Mindkét utánpótláskorú együttesünk vereséget szenvedett a piros-kékek otthonában.

Az U17-esek meccsén gólból nem volt hiány, hiszen közel hetven találat született hatvan perc alatt. Sajnos a gólszerzés a hazai csapatnak is nagyon könnyen ment, tíz perc alatt már tizenegynél jártak, míg a mieink hatot dobtak ennyi idő alatt. Az első etap során, szinte végig öt-hat góllal vezetett ellenfelünk, csak a félidő végén nyílt az olló, és lett közte nyolc.

A mérkőzés második félideje 22-14-ről folytatódott, ám két gyors góllal hatra csökkentettük a hátrányunkat. A mieink küzdőszellemét minden dicséret megilleti, ugyanis remek második félidei kezdést produkáltak, bő nyolc perc alatt 25-22-re zárkóztak. Időt is kellett kérnie a hazai mesternek, ami szépen fokozatosan meghozta az eredményét, a mieink pedig elfáradtak és nőtt a differencia. Végül tíz góllal maradtunk alul, de a második félidő első részére lehet építeni a továbbiakban, remekül harcoltak a lányaink.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 17. forduló

Vasas SC‒MTK Budapest 39-29 (22-14)

Marinko Kekezovity: ‒ A Vasas SC elleni meccsen a játék nagy részében elég éretten játszottunk. Nagyon sok pozitív dolgot láttam védekezésben és támadásban egyaránt. Ha hosszabb kispadunk lenne, akkor fennállt volna annak a lehetősége, hogy a végéig bírjuk a tempót. Elégedett vagyok a lányok hozzáállásával és elkötelezettségével.

Az ifik 9-9-ig fej-fej mellett haladtak a piros-kékekkel, ám két hazai találattal megléptek vendéglátóink. A félidő végén bekövetkezett öt percen át tartó gólcsendünk nagyobb különbséget eredményezett a szünetre, 17-12-ről várhattuk a folytatást.

Sajnos az U19 nem úgy kezdte a második etapot, ahogy fiatalabbjaink, bő hat perc után Marinko Kekezovitynak időt kellett kérnie, hiszen 22-15-öt mutatott az eredményjelző. Sajnos a rövid szusszanás sem hozott változást, a 42. percre már tíz lett a hátrányunk, ami a hatvan perc végére tovább nőtt, tizenhat góllal bizonyult jobbnak nálunk a Vasas SC alakulata.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 17. forduló

Vasas SC‒MTK Budapest 37-21 (17-12)

Marinko Kekezovity: ‒ Nagyon jól nyitottuk a meccset. Koncentráltak voltunk és felelősségteljesen játszottunk az első húsz percben. Ezt követően védekezésben és támadásban is elkezdtünk hibázni. Remélem, hogy ezt a szakaszt kijavítjuk a játékban, és megtanulunk hatvan percen keresztül ugyanabban a ritmusban játszani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!