Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: nem bírt egymással a két csapat (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2022.01.22 Frissítve: 2022.01.22 Kézilabda

Végig fej-fej mellett haladtunk a Kisvárda Master Good SE elleni mérkőzésen, így pontosztozkodásra került sor.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 12. fordulójában a szintén tízpontos Kisvárda Master Good SE együttese érkezezett a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokba. A találkozó ─ a tabellán elfoglalt azonos pozíció miatt ─ igazi rangadónak ígérkezett.

Az összecsapás örömteli eseménnyel kezdődött, hiszen a játékosok bemutatását követően a szurkolók által a 2021-es év legjobb játékosának választott Marincsák Nikolettet díjazták. Az emlékplakettet a klub szakosztálymenedzsere, Rutka Péter adta át a legtöbb voksot bezsebelő Marincsák Nikinek.

A megszokottól eltérően indítottuk a mérkőzést, ─ ha a kezdősort nézzük ─, hiszen a kapuban Suba Sára szerepelt, aki rögtön az első lövést hárította is. Ezen kívül az állandósult Szabó-Mazák-Németh hármas védőpáros helyett a védekezésnek a Szabó-Bujdosó-Gerháth duó adott biztos pontot. A párharc igencsak jól alakult számunkra már a kezdetekkor, hiszen a 8. percben 4-2-re vezettünk.

Pár figyelmetlenségi hibánkat követően hamar egalizálni tudott a vendégegyüttes az idegenlégiós Alekszandra Sztamenics révén. A továbbiakban egyik egylet sem tudott elszakadni a másiktól, felváltva estek a találatok, így a 18. percben továbbra is döntetlen állást, 8-8-at jegyezhettünk. Két gyors gólunknak köszönhetően fél perc alatt 10-8-ra vettük át a vezetést.

Pál Tamara kiállítását követően két percre emberhátrányba kerültünk, melyet a kisvárdaiak kegyetlenül ki is használtak, és döntetlenre szépítették a találkozó állását. Vida Gergő az egalizálás után időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Technikai hibánkat követően Tamara Radojevics ziccerbe került, és a játékvezetők úgy ítélték, hogy Dakos Noémi olyan szabálytalanságok követett el ellene, hogy azonnali piros lappal büntették csapatkapitányunkat. A folyamatos hátrányunk közepette sem engedtük, hogy ezt kihasználja Bakó Botond együttese, tartottuk a döntetlent, sőt Győri Barbara védését követően Pál Tamara révén egygólos fórral mehettünk pihenőre.

A második félidő elején több lehetőségünk is volt, hogy az egy gólról tovább növeljük előnyünket, ennek ellenére ez egyszer sem jött össze, sőt a vendégek tudtak egyenlíteni ismét. Tovább folytatódott az adok-kapok a második etapban is. A 38. percben megléptünk ugyan 19-17-re, de a 10. percben ─ Udvardi Laura révén ─ ismét egalizálni tudott volna a Kisvárda Master Good SE, ám Győri Barbara bravúrosan hárította a büntetőt. A túloldalon poszttársa ─ a még utánpótláskorú ─ Leskóczi Boglárka sem maradt adós a védésekkel, többször is hárította mieink próbálkozásait.

Perceken keresztül 20-20-as állást mutatott az eredményjelző, egyik fél sem tudott elmozdulni a húsz lőtt gólról és közel tízperces gólcsendünk után sikerült megtörni a húszgólos átkot. Győri Barbara óriási védéseket mutatott be a második félidő során, ellenfelünk a 43. percben lőtte a huszadik találatát, ezután pedig az 57. percben vette csak be a hazai kaput. A vége előtt másfél perccel 22-21-es állásnál Bakó Botond kért időt, ami eredményesnek bizonyult, ugyanis Tamara Radojevics betalált, ezzel egy perc maradt hátra a találkozóból. Kiélezett mérkőzésen végül 22-22-es döntetlen született.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 12. forduló

MTK Budapest─Kisvárda Master Good SE 22-22 (16-15)

MTK Budapest: Suba ─ Bánfai, Kekezovity 3, Szabó 2, Bujdosó-Gerháth 2, Marincsák 1, Pelczéder 3. Csere: Győri (kapus), Koronczai 1, Pál 9 (5), Juhász 1, Mazák-Németh, Dakos, Sallai.

Vezetőedző: Vida Gergő

Kisvárda Master Good SE: Mátéfi ─ Udvardi 8 (5), Karnik 1, Bouti 3, Domi K., Siska 1, Stamenics 4, Csere: Schulega, Leskóczi (kapus), Mészáros-Mihálffy, Juhász 1, Radojevics 4.

Vezetőedző: Bakó Botond

Hétméteresek: 6/5, illetve 7/5

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc

Vida Gergő: ─ Nehéz heteken vagyunk túl, így mindenképp úgy gondolom, hogy nyertünk egy pontot. A betegségből visszatérők még nem nyerték vissza korábbi formájukat és állóképességüket sem. Mindkét oldalon sok volt a hiba, sok ziccert kihagytunk, de az akaraterőt és a küzdést mutatja a védekezésünk és a vele párosuló kapusteljesítményünk. A továbbiakban nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy fizikálisan újra jó állapotba kerüljünk, ugyanis a jövő héten két fontos mérkőzés vár ránk a kupában és a bajnokságban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!