Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: nehezen indult a mérkőzés, de győzelem lett a vége a budaörsi gyakorlásnak (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.08.04 Frissítve: 2023.08.04 Kézilabda

A félidőben még a Moyra-Budaörs Handball csapata vezetett 14-13-ra, de a végére sikerült fordítanunk.

Egy hónapja tart a felkészülés, ötödik edzőmérkőzésünket játszottuk. A héten már ez volt a második, hiszen szerdán az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában vendégeskedtünk, ahol mindössze bő negyedóráig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel, így a végére nagy különbségű hazai győzelem született. A hét lezárásaként ismét idegenben, ezúttal a Moyra-Budaörs Handball otthonában gyakorolhattunk.

A találkozó első góljára több mint három percet kellett várni, és nem mi szereztük, mert Szekerczés Luca talált be büntetőből Győri Barbara kapujába. A helyzeteinket nem a legjobban választottuk meg, tíz perc alatt mindössze kétszer sikerült bevennünk a Mistina Kitty által őrzött kaput, míg a budaörsiek ez idő alatt ötször voltak eredményesek.

Pontatlanságok és rossz döntések jellemezték a játékunkat, ami azt eredményezte, hogy 7-2-re vezettek a hazaiak. A következő percek viszont a mieinké voltak, ugyanis Poczetnyik Luca vezetésével sikerült egy gólra zárkóznunk. Ennél közelebb nem tudtunk kerülni, sőt ismét elléptek három góllal a hazaiak. A folytatásban ugyan már négy is volt közte, de a félidő végére ledolgoztunk hátrányunkból, és 14-13-as állásról várhattuk a folytatást.

A második félidő első támadásából rögtön összejött az egyenlítés, sőt Szabó Nina közbelövésével már a vezetést is átvettük, erre pedig jött Fekete Bozsana találata, így már 16-14-es előnyt jegyezhettünk. 18-18-nál újra egyenlő volt az állás, de Juhász Eszter góljával ismét nálunk volt a fór.

Nem bírtak egymással a felek, nagy csata folyt a pályán, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, ám végül a 47. percben Kobela Tamara ziccerével 24-22-re nekünk sikerült ellépni. Többször megvolt a lehetőségünk, hogy háromra növeljük a különbséget, de a kísérleteink kudarcba fulladtak, így maradt a közte kettő. Az 52. percben Farkas Johanna végigszántva a pályát lőtt gólt, amivel megvalósult a háromgólos differencia.

Öt perccel a vége előtt, az eddigi legtöbbel, négy góllal jártunk ellenfelünk előtt. A négy találatból egy maradt meg, 29-28-ra nyertünk. Csapatunk jövő heti programjában kisvárdai torna szerepel, amely során pénteken a Békéscsabával, míg szombaton a hazai alakulattal csapunk össze.

Felkészülési mérkőzés

2023. augusztus 04. 17:00, Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

Moyra-Budaörs Handball‒MTK Budapest 28-29 (14-13)

Az MTK Budapest gólszerzői: Szabó K. 2, Poczetnyik 5, Andróczki 3, Pelczéder 1, Fekete 1, Kobela 1, Farkas 6 (3), Juhász 1, Dakos 4, Török 1, Szabó N. 4.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!