Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: nehéz első félidő után tízgólos győzelem az Érd ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.04.15 Frissítve: 2023.04.15 Kézilabda

A szünetben még csak egy gól volt az előnyünk, ám végül 32-22-re nyertünk.

Az előző hét mindkét fél számára tétmérkőzés nélkül telt, hiszen a középpontban a nemzeti együttesek szereplése volt. Simon Petra úgy tért haza a juniorválogatott összetartásról, hogy sérülés miatt nem tudott edzésbe állni, és a következő pár hétben sem lehet csapatunk segítségére. Az Érd elleni találkozón is csak a nézőtérről szurkolhatott társainak.

Attól függetlenül, hogy ellenfelünk a tabella utolsó előtti helyéről nézett elébe az összecsapásnak, nem számíthattunk könnyű párharcra. Az első gólt Sztankovics Réka révén az érdiek lőtték, ám rögtön ezután Szabó Kitti is bevette Hadfi Gréta kapuját. Tíz perc után kétgólos hátrányba kerültünk, de Sallai Niki első góljával egyből csökkentettük a különbséget egyre. 

A 17. percben Pál Tamara hétméteresét követően átvettük a vezetést, 8-7-re fordítottunk. Ezek után pedig jött az adok-kapok, felváltva estek a gólok. Az első félidő utolsó öt percére kanyarodva 11-11-es döntetlen állt az eredményjelzőn. Az utolsó percben sikerült visszavenni a vezetést, sőt még a kétgólos előnyre is megvolt a lehetőség, de végül 13-12-vel fordultunk a második játékrészre.

A szünet után ugyan rögtön egalizáltak a vendégek, de Mészáros-Mihálffy Adrienn gólját követően 16-13-ra léptünk el. Győri Barbara parádésan védte Fekete Bozsana ziccerét, amiből Pál Tamara robogott végig a pályán, és növelte az előnyt négyre. Simics Judit időkérése sem állított meg minket, az Érd büntetőt hibázott, a kontrából pedig ismét Pál Tami bombázott a narancs-feketék kapujába, 20-15-re módosult az állás.

Minden erejével azon volt az Érd, hogy újra közelebb kerüljön, ám ehhez Román Dorinának is volt egy-két szava, aki beállította a hatgólos differenciát. Az 50. percre tovább nőtt az előnyünk, 27-20-ra vezettünk. Az 56. percben Szabó Kitti átlövésével a tízgólos különbségnek örülhettünk, ami a végére is megmaradt a két fél között.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 21. forduló

2023. április 15. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Érd 32-22 (13-12)

Játékvezetők: Paska D., Vastag S.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch, Mazák-Németh, Szabó K. 4, Dakos 5, Mészáros-Mihálffy 5, Sallai 3. Csere: Suba (kapus), Szabó L. 1, Pál 10 (4), Román 4, Juhász, Kobela.

Vezetőedző: Vágó Attila

Érd: Hadfi ‒ Dávid-Azari 7 (2), Gerencsér, Sztankovics 2, Csiszár-Szekeres, Ábrahám 1, Fekete. Csere: Horváth-Csapó (kapus), Kopecz 7 (4), Horváth, Kerekes 3, Paróczy, Gerháth 1, Kiss, Csáki Zs. 1.

Vezetőedző: Simics Judit

Hétméteresek: 5/5, illetve 7/6.

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc.

Vágó Attila: ‒ A taktikailag jól felkészült Érdtől az első félidőben sok gólt kaptunk lerohanásból, a visszarendeződésünk nem volt megfelelő. Idegesen és kapkodva kézilabdáztunk, ami a félidei álláson is meglátszott. A második félidőben megtaláltuk a saját játékunkat, amihez mindenki hozzá tudott tenni, illetve több kimagasló teljesítményt is láthattunk a pályán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!