Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: nagyon kevés hiányzott az ifik pontszerzéséhez

Publikálva: 2023.01.29 Frissítve: 2023.01.29 Kézilabda

Az U17 és az U19 is a Kisvárda ellen játszotta le bajnoki mérkőzését.

A szezon tizennegyedik összecsapására került sor pénteken hazai pályán az utánpótláskorúak számára.  Mindkét csapatunk a Kisvárdával mérte össze magát, ám most először az ifik nyitották a mérkőzések sorát, akik nem kezdtek túlságosan jól. A kisvárdaiak irányították a találkozót, ám túlságosan ők sem tudtak ellépni. Nagyon gólszegény találkozónak lehettek tanúi a kilátogatók, hiszen a 18. percben mindössze 5-4 állt az eredményjelzőn, sajnos az ellenfél javára. A folytatásban négygólos hátrányba kerültünk, ám a lányok nagyon szépen küzdöttek, és bő két perc alatt egyre csökkent a hátrányunk, így 11-10-ről várhattuk a második játékrészt.

A fordulás utáni rajtot jól kaptuk el, és Tomasek Fanni zsinórban három gólt is lőtt, amivel nemcsak egyenlítettünk, de kétgólos előnyre is szert tettünk. Ehhez nagy szükség volt a mérkőzésen jól teljesítő Jován Édua védéseire is, aki kiválóan szűrte az ellenfél próbálkozásait. A 46. percig tartottuk a fórt, ezután egalizált a Kisvárda, sőt hét perccel a vége előtt már hárommal vezettek. Az előny elegendőnek bizonyult ellenfelünknek, hogy megszerezze a két pontot, 22-20-ra alulmaradtunk ellenük. 

LU19 I. osztály, keleti csoport, 14. forduló

MTK Budapest‒Kisvárda 20-22 (10-11)

Marinko Kekezovity: ‒ Szoros mérkőzést játszottunk, sok hullámvölgy volt a meccsen belül. Sajnos a második félidőben nem sikerült kihasználnunk jó védekező játékunkat. A sok technikai hiba vezetett a vereséghez.

A serdülőink nehéz heteket tudhattak maguk mögött, hiszen nagyon sok hiányzóval kellett edzésről, edzésre készülniük, ennek ellenére a lányok nagyon lelkesen és bátran vetették bele magukat a Kisvárda elleni ütközetbe. A technikai hibáink miatt sikerült az ellenfélnek előnyre szert tenni, így a 18. percben 14-7-es állást mutatott az eredményjelző. A harminc perc végére is megmaradt ez a különbség, hétgólos hátránnyal mehettünk pihenőre.

A második játékrészt is uralta a vendégcsapat, így a 42. percre tízgólos differencia alakult ki, annak ellenére is, hogy a kapunkban Hajdu Zille több szép védést is bemutatott. Erről a különbségről már nem tudtunk visszazárkózni, 34-23-as vereséget szenvedtünk a Kisvárda ellen.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 14. forduló

MTK Budapest‒Kisvárda 23-34 (13-20)

Marinko Kekezovity: ‒ Sok problémánk volt mostanában a megbetegedésekkel, sokáig nem edzettünk együtt. Ettől függetlenül a lányok bátran játszottak és maximálisan küzdöttek. Dicsérném továbbá a kapusom teljesítményét, ami nagyon jó volt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!