Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: nagy csatára késztették ifistáink az FTC csapatát

Publikálva: 2024.02.19 Frissítve: 2024.02.19 Kézilabda

Az U17 Siófokon, az U19 a Népligetben járt.

Serdülőink a Balaton-parti csapat elleni meccset jól kezdték, sőt húsz percen keresztül tartani tudták a lépést a siófokiakkal. 12-10-es hazai vezetés után zsinórban ót gólt kaptunk, ezzel pedig hétre nőtt a hátrányunk. Szerencsére kicsit kozmetikáztunk még a félidei álláson, ötre csökkentettük azt.

A második játékrészben a 42. percre 24-15-ös mínuszba kerültünk, de a mieink az utolsó pillanatig hajtottak, aminek lett eredménye is, hiszen közelebb kerültek ellenfelükhöz. Megszorongatni ugyan nem sikerült a hazaiakat, de szépítettünk, így végül hat góllal kaptunk ki.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 17. forduló

Siófok KC‒MTK Budapest 34-28 (17-12)

Az ifistáknak sokat nem kellett utazni, hiszen a szintén fővárosi zöld-fehérek vártak a mieinkre. A találkozót a zöld-fehérek kezdték jobban, negyedóra játék után 11-8-ra vezettek. A 19. percben Szájer Hanna által értékesített büntetővel utolértük őket, ám a zöld-fehéreknek sikerült újra leszakítani minket, a szünetre pedig visszaállt a háromgólos mínusz.

A térfélcserét követően mindössze bő három percnek kellett eltelnie, hogy egyenlítsünk, Koczka Lili eredményessége révén össze is jött 19-19-nél. A fordítás sajnos elmaradt, sőt húsz perccel a vége előtt újra három gól volt a hátrányunk. Nem adtuk fel egykönnyen, Petry Doren góljával ismét egyre zárkóztunk, és megint két-háromgólos hátrányba kerültünk, de az 56. percben újra egy volt a lemaradásunk. Nagyot küzdöttek a mieink, de a végjátékot jobban játszotta le a hazai gárda, így 37-33-ra megnyerték a mérkőzést.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 17. forduló

Ferencvárosi TC‒MTK Budapest 37-33 (18-15)

Kekezovity Marinko: ‒ Végig izgalmas meccset játszottunk a nagyon jó erőkből álló FTC csapata ellen. A lányok megvalósították azt, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Tudtuk, hogy kevés játékosunk van a rotációban, és mindenkinek megvan a maga feladata, amit sikeresen teljesített. A végén megvoltak a helyzeteink, amit sajnos nem használtunk ki, de mindenesetre büszke vagyok a játékosokra és mindarra, amit a pályán mutattak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!