Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: mindenki hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.03 Frissítve: 2022.04.03 Kézilabda

A Dunaújvárosi KKA elleni idei harmadik párharcunk nekünk hozta meg a sikert, 32-30-ra nyertünk hazai pályán.

Vasárnap délután négykor kezdődött a tizenhatpontosok csatája a Sterbinszky Amália kézilabacsarnokban. A kapus pozícióban meglehetősen új felállást tapasztalhattak nézőink, hiszen Győri Barbara mellett nem Hlogyik Petra szerepelt, hanem ‒ a még utánpótláskorú ‒ Vas Bereniké. Ennek oka, hogy Hlogyik Petra éppen a dunaújvárosiaktól érkezett – szezon közben – kölcsönbe hozzánk, és a megállapodás értelmében az ellenük játszott hazai meccsünkön nem erősíthet minket. Vas Bereniké ezzel élete első felnőtt NB I-es mérkőzésén szerepelt az MTK Budapest színeiben.

Első gólunkat a harmadik percben Pál Tamara szerezte hétméteresből, eddig a találatunkig ellenfelünk már kétszer is eredményes volt Kazai Anita és Szalai Babett által. Az 5. percben ‒ emberelőnyben ‒ jött az egyenlítő találat, amikor Szabó Laura lőtte első gólját. Tíz percet követően mindkét fél öt-öt gólnál járt, nem túl nagy tempó jellemezte egyik fél játékát sem. A Mazák-Németh Csilla és Marincsák Nikolett kettős szuper védekezésének köszönhetően belemenést harcoltak ki, így a vezetésért támadhattunk, ám a kapufa nem velünk volt, sőt ellenfelünk szerezhette meg a vezető találatot 8-8-nál.

Előbb Dakos Noémi csent labdát, majd Koronczai Petra bombája landolt Wéninger Alexa kapujában, ezzel pedig már nálunk volt az irányítás, 11-9-nél. Vágó Attilának nem is tetszett a mérkőzés állása, így azonnal időt kért. Ám ez sem zökkentette ki mieinket, és a 22. percben 14-11-es előnyt jegyezhettünk. Koronczai Petra kiváló cserének bizonyult, ugyanis négy kísérletéből mindet gólra tudta váltani.

A 27. minutumban háromgólos lépéselőnyben voltunk, amikor Vida Gergő hívta magához sajátjait, hogy az első játékrész vége előtt megnyugtatóbb előnyt harcoljunk ki. Ennek első lépéseként Pál Tamara újabb büntetőt értékesített, majd Győri Barbara hárította Bulath Anita kísérletét. Rendezetlen védelem ellen Dakos Noémi rengette meg az ellenfél kapuját, így 19-15-ös állásról várhattunk a második félidei folytatást.

A térfélcsere után rögtön emberhátrányba kerültünk, ám Bulath Anita próbálkozását így is védte Győri Barbara. Dakos Noémi igencsak ritka gólt szerezett, hiszen a kidobást elvégző dunaújvárosi kapust sáncolta le úgy, hogy már csak az üresen tátongó kapuba kellett betalálnia. Bő öt perc elteltével tovább duzzasztottuk a fórunkat, így már 24-17-nek örülhettünk, amikor a vendégek szakvezetése kikérte második idejét, ami különösebb változást nem hozott, hiszen csupán egy góllal tudtak közelebb férkőzni ellenfeleink.

26-20-nál Vida Gergő is úgy gondolta, hogy újabb taktikai információkkal látná el kék-fehér tanítványait. A 16. minutumban Győri Barbara parádésan hárította Kazai Anita ziccerét, ám támadásban az utóbbi percekben több technikai hibát is vétettünk, így 27-22-re zárkózott a vendégegyüttes. Szerencsére a stabil védekezésünk és kapusteljesítményünk továbbra is jól funkcionált, illetve a dunaújvárosiak sem voltak híján az elkövetett hibáknak.

A 21. percben még közelebb engedtük magunkhoz a piros-feketéket, négygólos előnyünk maradt meg az utolsó kilenc percre. Úgy tűnt nagyon hagytuk feltámadni a DKKA játékosait, ugyanis négy perccel a vége előtt 31-28 állt az eredményjelzőn, csupán három gólt tudtunk megtartani a magabiztos fórunkból. A dunaújvárosiak is érezték, hogy döntő fontosságú három perc maradt hátra, ám az ő kezük is megremegett, és technikai hibát, illetve kaput el nem találó kísérletet követtek el. Csökkent ugyan az előnyünk, de így is két ponttal a zsebünkben hagyhattuk el a pályát, 32-30-as végeredmény született.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 20. forduló

2022. április 3. 16:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 200 néző

MTK Budapest‒Dunaújvárosi KKA 32-30 (19-15)

Játékvezetők: Hargitai G., Markó G.

MTK Budapest: Győri ‒ Bánfai 1, Kekezovity 3, Marincsák 3, Szabó 1, Pál 10 (6), Pelczéder 2. Csere: Mazák-Németh, Dakos 6, Koronczai 4, Juhász 2, Sallai.

Vezetőedző: Vida Gergő

Dunaújvárosi KKA: Bartulovic ‒ Horváth 3, Bulath 3, Weisheitel 3, Nick 2, Polics 1, Farkas 10 (4). Csere: Wéninger (kapus), Kazai 3, Szalai 4, Mrmolja 1, Krupják-Molnár, Kukucska.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 6/6, illetve 4/4.

Kiállítások: 12 perc, illetve 6 perc.

Vida Gergő: ‒ Tudtuk, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz, hiszen ebben az idényben már kétszer is vereséget szenvedtünk a dunaújvárosiaktól. Az első félidőben taktikusan, okosan támadtunk, melyekből eredményesek voltunk, hátul pedig megvolt a stabilitásunk, úgy, hogy Győri Barbarának ma egyedül kellett megoldani a feladatot. A második félidőben több technikai hibát követtünk, de így is győzelmet tudtunk aratni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!