Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: megvan az első két pont serdülő csapatunknál

Publikálva: 2021.12.09 Frissítve: 2021.12.12 Kézilabda

Serdülő kézilabdacsapatunk megszerezte első győzelmét a 2021/22-es idényben.

Serdülőgárdánk a három ponttal rendelkező Szeghalmi NKC vendégeként lépett pályára december 8-án – szerdán – 17:30 órai kezdettel. A szeghalmi egylet a mieink előtt helyezkedett el a tabellán, szóval igazi alsóházi rangadónak ígérkezett a találkozó.

A csarnokban meglehetősen fagyos idő fogadta kék-fehér lányainkat, ennek ellenére a mieink ragadták kezükbe a kezdeményezést, mi vezettünk először. Ám a hazai egylet sem adta könnyen magát, hamar fordítani tudtak, ám Bárány Panna kapujába több percen keresztül képtelenek voltak betalálni ellenfeleink, kapusunk szinte megbabonázta őket. Védéseinek, illetve az eredményes támadójátékunknak köszönhetően 5-11-es állásnál mieink örülhettek a vezetésnek a meccs 20. percében. Ezután a szeghalmi tréner kért időt, ám ez sem hozta meg a várt eredményt, bár csökkenteni tudták a különbséget, az egyenlítés szóba sem jöhetett. Az első félidő végére négygólos előnnyel térhettünk pihenőre 11-15-ös állásnál.

A második játékrész elején kicsit megijedhettünk, hiszen megfelezték ellenfeleink a két gárda közötti differenciát, de utána lányaink tettek annak érdekében, hogy a nekik szurkolók megnyugodjanak, hiszen a 29. percben ismét magabiztosan vezettünk 21-15-re. Az etap hátralévő részében biztosan tartottuk kezünkben a találkozót, a végén már csak az volt a kérdés, hogy hány gólos győzelmet aratunk.

A mérkőzés végét jelző sípszó elhangzásakor végül 24-33-as eredmény áll a kivetítőn, ezzel megszerezte serdülőcsapatunk a várva várt első két pontját az idei bajnokságban. Bízzunk benne, hogy átszakadt a gát a lányoknál, és az első győzelmet további sikerek követik. Az örömünk nem lehet felhőtlen, mert Mátrai Alexandraaz 56. percben egy rossz talajérintést követően súlyos sérülést szenvedett. Játékosunkat mentő szállította azonnal kórházba.

Finfera Maximilián vezetőedző értékelte az első győztes mérkőzést: – Gratulálok a csapatnak, igazi csapatmunka volt. Alexandrának reméljük nincs súlyos sérülése, várjuk őt vissza. 

Leány serdülő I. osztály, kelet

Szeghalmi NKC─MTK Budapest 24-33 (11-15)

December 11-én ─ szombaton ─ hazai pályán serdülő és ifjúsági csapatunk is bajnoki mérkőzést játszik hazai környezetben 14:45 és 16:45 órai kezdettel a Vasas SC ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!