Atlétika
Magyari Zoltán

Kézilabda: megvan az első siker, ráadásul tizenegy góllal voltunk jobbak (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.11.09 Frissítve: 2023.11.09 Kézilabda

A Dunaújvárosi KKA legyőzésével megszereztük az első győzelmet a bajnokságban.

A visszatérés a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokba nagyon jól indult, mert az első öt perc után 4-1-re vezettünk. Mindkét oldalon sok hibával kézilabdáztak a felek, így nagyobb különbséggel nem tudtunk ellépni ellenfelünktől, a 13. percben Szabó Nina gólját követően továbbra is három volt a különbség javunkra. A félidő derekához közeledve pedig sorainkban nagy visszatérőt köszönthettünk a pályán, ugyanis hosszas sérülését követően Kekezovity Anna csatlakozott társaihoz.

Lehetett volna már közte négy is, ehelyett ellenfelünk zárkózott vissza egy gólra a 18. percben. A 21. percben pedig Koronczai Petra is pályára lépett, aki ‒ Annához hasonlóan ‒ hosszas keresztszalag-sérülésből tért vissza. Andróczki Flóra találata révén pedig öttel mentünk, majd Dakos Noémi üreskapus góljával az eddigi legnagyobb differencia is kialakult, 14-8-ra vezettünk. Mindkét újra bevethető játékosunk már az első félidőben góllal járult hozzá a meccshez. Öt gólt tudtunk megtartani az előnyből, 17-12-re vezettünk a félidőben.

A második félidőben nem követtük el azt a hibát, hogy kiengedünk, ötről hatra, majd Mészáros-Mihálffy Adrienn betörését követően hétre növeltük az előnyünk. Szőke Szonja érkezett hétméteresre a kapunkba, aki védte Trawczynska büntetőjét, a túloldalon pedig Koronczai Petra már a negyedik gólját szerezte a mérkőzésen. A 42. percben pedig kölcsönbe érkező új játékosunk, Papp Dorka is megszerezte első találatát kék-fehér mezben, amivel 25-16-ra vezettünk már.

A 47. percben Poczetnyik Luca bombájával pedig a kétszámjegyű különbség, a tíz gól is kialakult a csapatok között. Az utolsó tíz percre ráfordulva pedig ezúttal nem kellett izgulnunk, magabiztosan tartottuk az előnyt, amiért pedig plusz dicséret illeti a mieinket, hogy a tizenegygólos előnyben is csúsztak-másztak minden labdáért. A végén már kettős emberhátrányban is kénytelen voltunk kézilabdázni, de így is magabiztos győzelmet arattunk, 35-24-re nyertünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 8. forduló

2023. november 09. 17:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 150 néző.

MTK Budapest‒Dunaújvárosi KKA 35-24 (17-12)

Játékvezetők: Bóna Sz., Földesi Cs.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 2, Mészáros-Mihálffy 5, Farkas 5 (4), Dakos 5, Szabó N. 5, Fekete 1. Csere: Szőke (kapus), Mazák-Németh, Kekezovity 4, Török, Koronczai 5 (3), Papp 1, Pelczéder, Poczetnyik 2, Kobela.

Vezetőedző: Vágó Attila

Dunaújvárosi KKA: Wéninger ‒ Agócs 5, Trawczynska 3 (1), Moreno, Horváth P. 3, Paróczy 2, Szalai 2. Csere: Oguntoye, Bartók (kapus), Sallai, Borgyos 1, Gajdos, Bouti 3, Lakatos 1, Csáki 2, Krupják-Molnár 2 (2),

Vezetőedző: Rapatyi Tamás

Hétméteresek: 8/7, illetve 4/3.

Kiállítások: 14 perc, illetve 12 perc.

Vágó Attila: ‒ Hosszabb idő kellett a sok új és fiatal játékosból álló csapatunknak, hogy összeérjen, de ez megtörtént. Nagyon kellett ez a győzelem nekünk, a korábbi meccsen elkövetett hibánkból – hogy kiengedjük a kezünkből az előnyt – tanultunk, ezen a meccsen egyetlen percre sem engedtünk ki. Jövő héten még két fontos feladat vár ránk, azért dolgozunk tovább, hogy ezeket teljesítsük, és a hosszabb szünetbe nyugodtabban mehessünk bele. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!