Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: Megszenvedtünk a két pontért

Publikálva: 2021.04.08 Frissítve: 2021.04.08 Kézilabda

Dakos Noémi vezetésével nyertünk Békéscsabán.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–MTK Budapest 31-32 (14-16)
Városi Sportcsarnok, zárt kapus
Vezette: Bujdosó, Horváth V.

Békéscsabai ENKSE: Mistina – Szabó P., Kukely A. 4, Agbaba 1, Radojevics 10 (2), Iván 1, Andróczki 2
Csere: Szabó D., Csizmadia (kapusok), Giricz 4, Mitrovics 6, Török F. 3, Csepregi, Bucsi
Vezetőedző: Vida Gergő

MTK Budapest: Győri – Juhász E. 4, Dakos 8, Szabados, Bujdosó-Gerháth 2, Marincsák 4, Pelczéder 2
Csere: Szekerczés 1, Pál T. 8 (5), Sallai 3, Sári
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5
A mérkőzés alakulása: 3. perc: 0-3; 14. p.: 7-7; 21. p.: 11-9; 25. p.: 14-11; 29. p.: 14-15; 33. p.: 14-18; 43. p.: 19-25; 56. p.: 28-31
A K&H női kézilabdaliga 18. fordulójában csapatunk a sereghajtó EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE otthonába látogatott. A két együttes januári mérkőzését 35-28-ra nyertük az Elektromos-csarnokban, de tudtuk, ennél csak nehezebb dolgunk lehet idegenben. Tovább nehezítette Golovin Vlagyimir dolgát, hogy kisebb megbetegedés miatt nem számíthatott Szöllősi-Zácsik Szandrára.

Már az első percektől kezdve látszott, hogy bár más-más célokért küzd a két csapat, mindkettőt nyomasztja a nagy tét: sok volt a pontatlanság, az eladott labda, a technikai hiba. Mindezek ellenére 3-0-ra megléptünk a meccs elején, igaz, a hazaiak körülbelül másfél perc alatt ledolgozták hátrányukat. A játékrész derekán, 7-7 után magához ragadta az irányítást a rendkívül lelkesen játszó Békéscsaba, melynek játékosai hatékonyabban használták ki a hibáinkat, mint mi az övéiket. A 25. percben már három gól volt Vida Gergő tanítványainak fórja, de a hazaiak ezt követő rövidzárlatát kihasználva még az első félidőben fordítani tudtunk (14-16).
A szünet után sem változott a játék képe: továbbra is többnyire a mi akaratunk érvényesült a pályán, igaz, a hazaiak becsületére legyen mondva, egy percre sem adták fel. Jelena Agbaba kizárását követően három gyors gólt szereztünk, és a 42. percben már 19-25 állt az eredményjelzőn – sokan talán már el is könyvelték győzelmünket. Tamara Radojevicsék azonban másként gondolták, és percről-percre közelebb zárkóztak. Hiába azonban a hazaiak huszáros hajrája, a mieink fórja kitartott a végső dudaszóig, így újabb fontos győzelmet arattunk idegenben (31-32).  

Nagy lépést tettünk tehát céljaink elérése felé, de nem ülhetünk sokáig a babérjainkon: vasárnap a Boglári Akadémia-SZISE látogat az Elektromos-csarnokba.

Golovin Vlagyimir:Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, hiszen a Békéscsaba sokat fejlődött. Nem játszottunk jól, sőt, a tizenötödik perc környékén úgy tűnt, hogy a csapatom feladja a mérkőzést. Szerencsére sikerült rendet tenni a fejekben, és a szünetig fordítottunk. Sejteni lehetett, hogy a végjátékban dől el a találkozó, és a lányok mindent megtettek a győzelemért.

Kézilabda: Megszenvedtünk a két pontért


(Fotó: Antal János)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!