Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: más-más célokkal lép pályára a két együttes

Publikálva: 2022.04.28 Frissítve: 2022.04.27 Kézilabda

Az utolsó helyen álló Vasas SC lesz az ellenfelünk.

Egyhetes szünet után folytatódik a K&H női kézilabda liga a 23. fordulóval. Idegenben, mégis hazai pályán lépünk parkettre, hiszen a Vasas SC lányaival nézünk szembe, akiknek az igazi otthona a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok. Ám a mieink számára is ez a létesítmény szolgáltatja a hazai meccseinknek a helyszínt. Ám a mostani ütközetnek hivatalos házigazdái is a Vasas SC lányai lesznek, amire április 30-án, szombaton 17:00 órakor kerül sor.

Nem is tűnhet oly réginek legutóbbi találkozásunk szombati ellenfelünkkel, hiszen a 2021-es év búcsúztatását az egymás elleni mérkőzéssel ‒ ráadásul a mieink győzelmével ‒ ünnepelhettük meg. Ezen a párharcon egyetlen percig sem forgott veszélyben a sikerünk, 34-26-os eredményt követően landolt a zsebünkben a két pont. Ezen kívül másik emlékezetessége ennek a meccsnek, hogy Vida Gergő itt mutatkozott be először a kék-fehérek kispadján.

Az azóta eltelt időben Penszki Gergely tanítványai csupán két ponttal lettek gazdagabbak ‒ a dunaújvárosiakat verték meg hazai pályán ‒, ami megmagyarázza miért állnak jelenleg az utolsó helyen. A lehetőségük több találkozón is megvolt a győzelemre vagy a döntetlenre, hiszen a DVSC SCHAEFFLER otthonában csupán két góllal maradtak alul.

Ami igazán fontos mérkőzés volt számukra a kiesés elkerülése szempontjából, az a Szombathely elleni, valamint az érdi ütközet volt. Hazai környezetben a Szombathely ellen ugyan az utolsó tíz percre fordulva még előnyben voltak, de a meccs lefújásakor a vendégek örülhettek a győzelemnek. Érden pedig a hazai csapat végig uralta a találkozót, mellyel begyűjtötte a pontokat.

Ám a piros-kékek lendületes, fiatal kézilabdázókból álló csapat, akik a végsőkig küzdenek céljaikért minden összecsapáson. Nem lesz ez másképp most sem, minden erejükkel azon lesznek, hogy ők kerekedjenek felül a megméretésen. A gárda legeredményesebbje Kajdon Blanka 119 találattal, őt pedig Szilovics Fanni és Marija Agbaba követi. Vida Gergő a következőket fogalmazta meg a szombati meccs előtt.

‒ Mindkét csapatnak kiemelten fontos ez a találkozó, hiszen a Vasas a bentmaradásért küzd, mi pedig szeretnénk közelebb kerülni a középmezőny elejéhez. Soron következő ellenfelünket kiváló játékosok alkotják, akik gyors kézilabdát játszanak, ezért csak az elmúlt négy mérkőzésünkön mutatott hozzáállásunkkal nyerhetjük meg a meccset.

A Vasas SC elleni mérkőzésünket élőben követhetitek majd ezen a YouTube-csatornán.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 23. forduló

2022. április 30. 17:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

Vasas SC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Bóna Sz., Földesi Cs.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!