Atlétika
Moravcsik Angéla

Kézilabda: már az első félidőben eldőlt a mérkőzés a Mosonmagyaróvár javára

Publikálva: 2024.05.15 Frissítve: 2024.05.15 Kézilabda

A tetemes hátrányt a második játékrészben sem sikerült úgy ledolgozni, hogy szoros meccs alakuljon ki belőle, 42-28-ra kikaptunk.

Négy mérkőzés van még hátra a bajnokságból, melynek első állomásán Mosonmagyaróvárra utaztak a mieink. A jelenleg negyedik helyen álló hazaiak még nagy csatában vannak a dobogóért a DVSC SCHAEFFLER csapatával. Hamar kialakítottak kétgólos előnyt a mosonmagyaróváriak, sőt Mészáros-Mihálffy Adrienn kétperces büntetése alatt emberhátrányban kényszerültünk kézilabdázni, amit kihasznált ellenfelünk, és négyre növelte a különbséget.

Ennél messzebbre azonban nem engedtük Gyurka János alakulatát, a három-négy gólos differencia állandósulni látszott, negyedóra után 12-8-ra vezettek a hazaiak. A folytatásban azonban több elhibázott lövésünk is volt, a mosonmagyaróváriak viszont rendre betaláltak, így hét gólra nőtt a hátrányunk.

16-9-nél Vágó Attila elérkezettnek látta az időt arra, hogy kikérje első lehetőségét arra, hogy taktikai utasításokkal lássa el csapatát. Az időkérés után is döcögősen zajlottak a támadásaink, a kemény hazai védőfal kíméletlenül feltartoztatta a próbálkozásainkat, a masszív védekezésből szerzett labdákat pedig gólra váltotta a Motherson Mosonmagyaróvári KC alakulata, így a 23. percben meglett a közte tíz is. 20-9-nél újra időkéréshez folyamodott vezetőedzőnk.

Ferenczy Fruzsina volt az, aki Farkas Johanna mellett próbált kis tüzet vinni a játékunkba, és küzdeni, hogy tízen belülre kerüljünk a szünet előtt. A szépítés azonban nem jött össze, nagy tempót diktáltak a hazaiak, ezzel nem tudtuk felvenni a versenyt, 26-13-mal fordulhattunk.

Kétszer annyi gólt kaptunk, mint amennyit lőttünk az első félidőben, így mínusz tizenháromról kezdhettük a második játékrészt, amit Mészáros-Mihálffy Adrienn és Dakos Noémi gólja nyitott. Ezekkel kettőt ledolgoztunk a hátrányunkból, ráadásul a védekezésünk is mutatott biztató jeleket.

A felzárkózás nem tartott sokáig, sőt a 37. percben már tizennégy találatra nőtt a lemaradásunk. Innen már nem volt visszaút, nem tudtuk újra szorossá tenni a meccset, egyrészt ma a mi játékunkban sem volt benne ez, másrészt a hazaiak sem engedélyeztek több teret nekünk. A találkozó utolsó tíz percébe 36-24-es állással mehettünk bele, és nyolc perccel a vége előtt még ezen is szépítettünk, tízre csökkent a különbség. A végére azonban újra közé tett a Mosonmagyaróvár, 42-28-as vereséget szenvedtünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 23. forduló

2024. május 15. 18:00, Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 700 néző.

Motherson Mosonmagyaróvári KC‒MTK Budapest 42-28 (26-13)

Játékvezetők: Hargitai G., Markó G.

Motherson Mosonmagyaróvári KC: Szemerey ‒ Udvardi 1, Lancz 3, Tóth E. 3, Pásztor 7, Ivancok 6, Stranigg 2 (1). Csere: Hadfi (kapus), Tóth G. 3, Faragó 7, Varga 4, Schatzl 3, Sztankovics 2, Albek 1.

Vezetőedző: Gyurka János

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 5 (2), Dakos 3, Weisheitel, Mészáros-Mihálffy 2, Farkas 5 (2), Fekete 1. Csere: Szőke (kapus), Pocztenyik 3, Pelczéder, Ferenczy 3, Kekezovity 3, Papp 1, Török 1, Kobela, Bari 1.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 3/1, illetve 8/5.

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc.

Vágó Attila: ‒ Sajnálom, hogy az első félidőben a csapat visszarendeződése nem úgy működött, ahogy azt elterveztük. Nagyon sok gólt kaptunk lerohanásból, ami miatt hamar nagyobb különbség alakult ki, és ez megadta a mérkőzés alaphangulatát. Aminek örülök, hogy a második félidőben sokkal jobb arcát mutatta a csapat, illetve mindenki játéklehetőséghez jutott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!