Taekwondo
Salim Sharif

Kézilabda: magabiztos győzelem a felkészülési találkozón (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.10 Frissítve: 2021.12.12 Kézilabda

Az FTC-Rail Cargo Hungaria-MTK Budapest közös csapata felkészülési mérkőzést játszott a Kisvárda Master Good SE gárdájával, és 34-26-ra nyert.

Míg női kézilabda-válogatottunk a spanyolországi világbajnokságon szerepel, addig a mieink a ferencvárosi lányokkal készülnek közösen, a Népligetben. Az edzéseket együtt vezényli az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője, Elek Gábor, és az MTK Budapest új trénere, Vida Gergő.

December 10-én, 14:30 órai kezdettel az FTC-Rail Cargo Hungaria-MTK Budapest közös csapata felkészülési mérkőzést játszott a Kisvárda Master Good SE gárdájával. A találkozót zárt kapuk mögött rendezték, az Elek Gyula Arénában.

Ugyan a meccs első gólját a vendégegyüttes szerezte – Dombi Luca révén –, ennek ellenére 3-1-nél már a mieink kezében volt a találkozó irányítása. A kisvárdaiak sem hagyták magukat, a 10. percben gyors gólszerzést követően egyenlítettek. A 14. percben Kekezovity Anna gyönyörűen hozta magát helyzetbe – emberhátrányban –, ám Mátéfi Dalma hárította kísérletét, így továbbra is maradt a 7-5-ös hazai előny.

8-6-os állásnál a vendégek vezetőedzője, Bakó Boton intette magához sajátjait egyperces pihenőre. A kis szünet meg is hozta eredményét számukra, hiszen kétgólos előnyünket egygólosra csökkentették. Pelczéder Orsolya első góljával a 23. percben már 11-7-nek örülhettünk. A két gárda közötti differenciát növelni tudtuk az első etap végére, Győri Barbara védéseinek, és az eredményes támadásainknak köszönhetően, így 17-11-es állásnál mehettünk szünetre.

A második játékrészt Marincsák Nikolett találatával indítottuk, melyre Karnik Szabina – korábbi MTK játékos – hétméteres gólja volt a válasz. A kapunkban az első félidőhöz képest változás történt, hiszen a jól teljesítő Győri Barbarát, a hosszú sérülésből visszatérő Suba Sára váltotta. A 8. percben Pál Tamara büntetőből elért találatával a félidei előnyt növelve már 20-13-ra vezettünk.

A 16. percben a hazai kispad kért időt, hogy rendezzék a védekezésben elkövetett hibákat, hiszen tizenöt perc elteltével már kilenc szerzett gólnál járt a Kisvárda Master Good SE, míg az első félidőben a harminc perc alatt szereztek mindössze tizenegy találatot. Az utolsó tíz percre fordulva továbbra is magabiztosan tartottuk az előnyünket, 30-23-as állásnál. A védelem felerősödése és a sikeres támadójáték következtében már a tízgólos differenciát is elértük a mérkőzésen, végül a kisvárdaiak 34-26-ra szépítették a találkozó végeredményét.

Jövőhét pénteken – december 17-én – 14:30 órakor ismét pályára lépünk az Elek Gyula Arénában zárt kapuk mögött, amikor a DVSC Schaeffler együttese lesz az ellenfelünk.

Felkészülési mérkőzés, december 10. 14:30 Elek Gyula Aréna

FTC-Rail Cargo Hungaria-MTK BudapestꟷKisvárda Master Good SE 34-26 (17-11)

FTC-Rail Cargo Hungaria-MTK Budapest: Győri ꟷ Bánfai 2, Kekezovity 3, Szekeres, Kisfaludy 4, Szucsánkszki, Hársfalvi 2. Csere: Suba (kapus), Pál 6 (3), Dakos 5, Kürthi 2, Marincsák 5, Mazák-Németh, Pelczéder 2, Juhász 1, Sallai 2.

Vezetőedző: Vida Gergő és Elek Gábor

Kisvárda Master Good SE: Mátéfi ꟷ Mérai 1, Siska 3, Bouti, Domi L. 2, Karnik 2, Udvardi 9 (3) Csere: Shulega (kapus), Savchyn 3, Juhász 4, Mészáros-Mihálffy, Dombi K. 2, Zavaczki, Makkai 2.

Vezetőedző: Bakó Botond

Hétméteresek: 3/3, illetve 4/3

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc

Vida Gergő az MTK Budapest vezetőedzője: – Az első félidőben kiválóan működött a védekezésünk, így könnyű gólokat tudtunk szerezni, ezzel magabiztos félidei állász alakítottunk ki. A második játékrészben felállt fal ellen is kreatívan és eredményesen támadtunk. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

Elek Gábor: – A lerohanások eredményessége közti különbség eldöntötte a mérkőzést.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!