Atlétika
Magyari Zoltán

Kézilabda: legyőztük a tabellán előttünk álló Siófokot (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.13 Frissítve: 2022.04.13 Kézilabda

Végig uraltuk a mérkőzést, ám a végjáték izgalmasra sikerült, de így is miénk lett a két pont.

Ellenfelünk igencsak megfogyatkozott létszámmal érkezett a K&H Liga 22. fordulójára hozzánk, ugyanis több kiváló játékosát is ‒ sérülés, betegség miatt ‒ nélkülöznie kellett Uros Bregarnak. A mieink viszont teljes létszámmal – két pontra éhesen – meglepetést akartak okozni ezen a találkozón.

A siófokiak egészen a haodik percig nem találtak be Győri Barbara kapujába, míg a mieink ennyi idő alatt már négy gólt is termeltek. Ám a vendégek két megszerzett gólja sem szegte kedvünket, hiszen mi is tovább növeltük góljaink számát, Győri Barbara pedig röpke tíz perc alatt három védést is bemutatott. Marincsák Nikolett góljával 7-2-es vezetést jegyezhettünk, és a Balaton-partiak mestere ki is kérte első idejét.

A szusszanást követően újdonságnak lehettünk tanúi a vendégek támadójátékában, ugyanis a dán jobbszélsőjük, Simone Böhme irányító pozícióban lépett pályára a csapatát segíteni. Negyedóra elteltével továbbra is tartottuk a kiharcolt ötgólos előnyünket. Ám ez a fór már nem volt elmondható a 21. percben, hiszen a narancs-feketék két gólra zárkóztak fel.

Az elkövetkező percekben parázs hangulat uralkodott a pályán, mindkét felet kétperces kiállításokkal és hétméteresekkel sújtották a játékvezetők. Szerencsére a mi büntetőink értékesítése biztos kezekben volt Pál Tamaránál, ám a vendégek oldalán Wald Kíra próbálkozását Győri Barbara bravúrral védeni tudta. Az első játékrészt követően 14-10-re vezettünk.

A térfélcserét követő percekben továbbra is tartottuk a vezetést, sőt Pelczéder Orsolya indításból volt eredményes a 34. percben, így már 16-11-nek örülhettünk. Győri Barbara továbbra is stabilan védte a hazai kaput, előbb Tamara Mavsar büntetőjét, majd Andela Janjusevics ziccerét hárította.

Egyetlen percre sem nyugodhattunk meg, ugyanis a siófoki gárda minden erejével próbált visszakapaszkodni, és a 43. percben újra három gól volt a differencia a két egylet között. Vida Gergő érezte, hogy nem szabad tovább engedni a vendégek lelkesedését, így magához hívta tanítványait. Nem is tudott ennél közelebb jönni hozzánk ellenfelünk, sőt a 49. percben 22-18-ra vezettünk.

A góllövésben ma remekeltünk, Uros Bregar mindhárom hálóőrét többször forgatva sem találta az ellenszert kísérleteink ellen. Ám a technikai hibáinkat és eladott labdáinkat kihasználva a siófokiak a véghajrá előtt 24-22-re közelített meg minket. Vida Gergő harmadszorra is időt kért a mérkőzésen, utána Marincsák Nikolett talált be.

Négy perccel a lefújás előtt ismét két gól volt a különbség, és a vendégegyüttes az egytalálatos differenciáért támadhatott, melyet Debreczeni-Klivinyi Kinga váltott gólra. A túloldalon Koronczai Petra bombája a kapufán landolt, ám az ellentámadásból Győri Barbara hárította a siófoki próbálkozást. Másfél perc volt hátra a találkozóból, amikor ismét a vendégek álltak a térfelünkön 25-24-es hazai előnynél. Ám a kezük megremegett az utolsó percben, és az oldalvonalon landolt a labdájuk. Drámai végjáték kerekedett a sima győzelemnek ígérkező meccsből, ám óriásit harcolva 26-24-re nyertünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 22. forduló

2022. április 13. 18:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 200 néző.

MTK Budapest‒Siófok KC 26-24 (14-10)

Játékvezetők: Altmár K., Horváth M.

MTK Budapest: Győri ‒ Bánfai 1, Kekezovity 2, Marincsák 4, Szabó 1, Pál 10 (5), Pelczéder 4. Csere: Hlogyik (kapus), Mazák-Németh, Dakos 1, Koronczai, Román, Juhász 3, Sallai.

Vezetőedző: Vida Gergő

Siófok KC: Vojnovic ‒ Such, Sirián 3, Janjusevic 3 (2), Lapos, Mavsar 7 (2), Debreczeni-Klivinyi 6. Csere: Herceg, Krasznai (kapus) Juhász 2, Böhme 2, Wald 1.

Vezetőedző: Uros Bregar

Hétméteresek: 5/5, illetve 7/4.

Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc.

Vida Gergő: ‒ A tabellán előttünk álló csapatot tudtunk legyőzni hazai pályán, így nagyon örülök ennek a két pontnak. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk kiemelkedő volt, ebben tudtuk felülmúlni ellenfelünket. Büszke vagyok mindenkire, hiszen zsinórban a negyedik jó mérkőzést produkálja a csapatom.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!