Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: közvetlen riválisunkkal mérkőzünk meg

Publikálva: 2023.02.23 Frissítve: 2023.02.22 Kézilabda

A mieink és szombati ellenfelünk, a Dunaújvárosi KKA is tizenkét ponttal áll a tabellán.

Csapatunknak az előző héten bajnoki forduló híján lehetősége nyílt a versenyidőszakot kihasználni a gyakorlásra, és mozgáselemek pontosítására, ám szombaton újra tétmeccs vár a lányokra. Ráadásul a velünk azonos pontszámmal rendelkező Dunaújvárosi KKA-t fogadjuk – 17:00 – órától a Riz Levente Sport és Rendezvényközpontban.

Ellenfelünk számára a múlt hét nem telt el összecsapás nélkül, ugyanis hazai pályán 22-20-as vereséget szenvedtek az Alba Fehérvár KC együttesétől, sőt előtte Békéscsabáról sem sikerült elhozniuk a két pontot. Rapatyi Tamás együttese számára a 2023 nem alakult eddig túl jól, hiszen öt mérkőzésükből ötöt elveszítettek. Ennek ellenére egy percig sem dőlhetünk hátra, hiszen egyáltalán nem számíthatunk könnyű összecsapásra.

Szeptember végén Dunaújvárosban is szoros meccset játszottunk egymás ellen, akkor a hazaiak örülhettek a 25-23-as győzelemnek. A dunaújvárosiak keretében azóta nem történt változás, a házi góllövőlista legeredményesebbje toronymagasan Farkas Johanna, őt pedig a rutinos Szalai Babett és a jobbszélső Arany Rebeka követ.

Vágó Attila és a lányok is tudják, hogy nagyon fontos két pontot szereznénk meg a szombati sikerrel, amely jelentősen befolyásolná a tabellán elfoglalt helyezéseket is a végelszámolásban.

‒ Közvetlen riválisunkat fogadjuk hazai pályán. A tabella középmezőnyében nagyon szoros az állás, több csapat is azonos pontszámmal áll, így klasszikus négypontos találkozó vár ránk szombaton. Ismerjük a Dunaújváros minden erősségét, tisztességesen felkészülünk belőlük, hiszem és bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 16. forduló

2023. február 25. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Dunaújvárosi KKA 

Játékvezetők: Kiu G., Kiu T.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!