Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: Koronczai Petra és Kürthi Laura is az MTK-ban érhet élvonalbeli játékossá (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.11.17 Frissítve: 2021.11.17 Kézilabda

Két fiatal játékossal erősödött a nyáron női kézilabdacsapatunk. Koronczai Petra a Boglári Akadémia-SZISE, Kürthi Laura pedig a Győri Audi ETO KC csapatától igazolt hozzánk. A két lány, valamint vezetőedzőnk, Golovin Vlagyimir az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott.

Már az elmúlt néhány szezonban megszokhattuk, hogy az MTK Budapest az NB I-ben jelenleg a hetedik helyen álló női kézilabdacsapata kiváló ugródeszka az utánpótlásból a felnőttmezőnybe igyekvő ígéretes játékosoknak. A kék-fehéreknél vált élvonalbeli játékossá mások mellett Háfra Noémi, Márton Gréta vagy éppen a még mindig ott játszó Pál Tamara.

A nyáron újabb fiatal játékosok kerültek a fővárosi csapatot 2015 óta irányító Golovin Vlagyimir keze alá. Az előző idényben még az NB I-es Boglári Akadémai-SZISE együttesében játszó, 19 éves irányító Koronczai Petrának remekül sikerültek az első hónapok a klubban, már 18 gólnál tart az első osztályban.

– A lányok nagyon hamar befogadtak és elfogadták a játékstílusomat. Az edzéseken mindenki százszázalékot nyújt, nincs olyan, hogy valakinek éppen nem megy, és akkor nem teljesít. Vovát nagyon jó szakembernek tartom, sok fiatal játékossal dolgozott már együtt, úgy gondolom, hogy jól megérteti magát velünk, és mindenkiből kihozza a maximumot. Örülök, hogy sokat játszom, de természetesen mindig van hova fejlődni. Minden nap próbálom a legjobbamat nyújtani.

Némileg nehezebb dolga volt a szintén 19 esztendős, jobbátlövő Kürthi Laurának, aki sérülten érkezett az MTK-ba, így nála eddig a forma visszanyerésén volt a hangsúly.

– Amikor megérkeztem, eléggé izgultam. Győrben játszottam már ugyan a felnőttcsapatban, de itt az MTK-ban már teljes értékű játékosként számítanak rám. A másik pedig, hogy sérülten jöttem, ezért kicsit nehezebb volt a beilleszkedés, de összességében jól érzem magam eddig. Vova nagyon határozott edző, mindenkinek tisztában van a képeségeivel. Ebben a szezonban mindenképpen szeretném visszaszerezni a régi formámat, mert elég sokat kihagytam.

A korosztályos válogatottakkal sikert sikerre halmozó, jelenleg már a felnőtt nemzeti együttest is irányító Golovin fejében alighanem megvan a recept, hogy miként kell az ígéretekből felnőttjátékost faragni. Azt kérdeztük tőle, mi ilyenkor a tréner legfontosabb feladata.

– Az utánpótlás és a felnőttkézilabda teljesen más. Nekem pedig az a feladatom, hogy a tehetséges gyerek minél többet tanuljon. A legfontosabb talán fejben rendet rakni, mert húszévesen sokan már világsztárnak érzik magukat, pedig ez nem így van. Apránként adagolom nekik, hogy nem most kell a legjobbnak lenniük, hanem amikor majd a felnőttválogatottban bemutatkoznak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!