Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: Kisvárdára utazunk a nyitányra

Publikálva: 2022.09.01 Frissítve: 2022.08.31 Kézilabda

Szombati ellenfelünk idegenlégiós válogatott kézilabdázókkal erősített erre a szezonra.

Szeptember 3-án ‒ 18:00 órától ‒ a mieink számára is elkezdődik a K&H Liga női kézilabda-bajnokság, és rögtön az első fordulóban rangadóval indítunk. Szombaton Kisvárdán szerepel csapatunk, ellenfelünk a tavalyi szezont éppen a tabellán előttünk, a hetedik helyen zárta.

Ha visszaemlékszünk az előző bajnokságra, a kisvárdaiak ellen mindkét alkalommal nagyon szoros meccset vívtunk. Az első összecsapáskor ‒ hazai környezetben ‒ olyannyira nem bírt egymással a két fél, hogy pontosztozkodásra került sor, 22-22-es végeredménnyel. A második párharcon hasonló küzdelmek folytak, végül egy góllal maradtunk alul, 28-27-es vereséget szenvedtünk. így tekintve a találkozóra, mindenképpen hasonló, parázs hangulatú mérkőzésre számíthatunk, ezt pedig még megfűszerezi az, hogy a bajnokság első fordulója lesz számunkra a találkozó.

A Kisvárda Master Good SE játékoskerete sok külföldi játékossal gyarapodott a tavalyi állományhoz képest, öt játékos hagyta el a klubot, helyettük pedig a csapathoz nyáron csatlakozott a szlovák válogatott Nikoleta Trunková és Simona Szarková, illetve Tamarad Radojevics testvére, a szintén szerb válogatott Kristina Graovác. Debrecenből Sápi Gréta beálló pozícióra, kölcsönbe pedig Kadlicsek Zea érkezett az együtteshez.

Ellenfelünk számára nem az első tétmeccs lesz a szombati, hiszen Bakó Botond tanítványai – előrehozott mérkőzésen – a Győri Audi ETO csapatával már megmérkőztek, és 32-19-es győri győzelemmel zárult a találkozó. Alakulatunk vezetőedzője, Vida Gergő a következőket mondta a szombati mérkőzésről.

‒ A szezon első meccsén Kisvárdára látogatunk. Ők válogatott játékosokkal erősítettek erre az idényre. Ellenfelünket jellemzi a kemény védekezés, és fegyelmezett támadójáték, így a legjobbunkat kell nyújtani ahhoz, hogy bravúrt érjünk el.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 1. forduló

Kisvárda Master Good SE–MTK Budapest

2022. szeptember 3. szombat, 18:00, Kisvárda, Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Asztalos B., Szalay Z.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!