Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: kilencgólos vereség a hatodik tesztmérkőzésen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.08.10 Frissítve: 2022.08.11 Kézilabda

Az Alba Fehérvár KC elleni edzőmeccsünkre tovább nőtt a hiányzók névsora, ami azt eredményezte, hogy még több utánpótláskorú játékosunk kapott lehetőséget a felnőtt mezőnyben.

Ugyan Mészáros-Mihálffy Adrienn már hadra foghatónak bizonyult, de most Sallai Nikolett és Szabó Kitti dőlt ki a sorból. Szücs Réka és Rnic Marija mellett élete első felnőtttesztmeccsén vehetett részt Lengyel Franciska.

A párharcon a mieink szerezték meg az első gólt, Koronczai Petra átlövésből volt eredményes, ezután a második találatunkat is ő lőtte. Szűk tíz perc után kiegyenlített játék folyt a pályán, amit az állás is jól tükrözött, 4-4-et mutatott az eredményjelző. A védekezésünk jól működött, sok megállító ütközetet kaptak a fehérváriak, így többször is egészen passzív jelzésig játszották a támadásaikat.

A betegségből visszatérő Mészáros-Mihálffy Adrienn parádésan lopta el a labdát Varga Emőkétől, amiből Pelczéder Orsolya indításgólt tudott lőni, így 7-6-ra vezettünk. Kétszer is megvolt a lehetőségünk növelni az egygólos előnyt, de elhibáztuk a támadásainkat. A 19. percbe lépve Józsa Krisztián kért a mérkőzésen először időt, ekkor 8-7-es hátrányban voltunk.

A rövid szusszanás után Suba Sára védte Besszer Borbála ziccerét. A 25. percre fordult a kocka, újra mi vezettünk 10-9-re. Hektikus első félidőt tudhattunk magunk mögött, már, ha a mérkőzés alakulását nézzük, végig egyenlő körül volt az állás, néha a mieink, néha a fehérvári lányok tudtak ellépni egy-két góllal. A harminc perc végére azonban háromgólos előnyt dolgozott ki magának ellenfelünk.

A második félidő egyáltalán nem a mi szájízünk szerint alakult, annak ellenére sem, hogy Kekezovity Anna jól indította az etapot. Az első öt percben két büntetőt is kiharcolt ellenfelünk, amit gólra tudott váltani. Vida Gergő a 41. percben időt kért, hogy rendezze a sorokat. Az átlövéseink sajnos rendre pontatlannak bizonyultak.

A 22. percben négy góllal vezettek a fehérváriak, 25-21-re. A további nyolc percben mindössze egyszer tudtuk bevenni Pijevics kapuját, a hibáinkat viszont könyörtelenül megbüntették a vendégek. A végére kilencgólosra nőtt a különbség, 31-22-es vereséget szenvedtünk.

Felkészülési mérkőzés

MTK Budapest‒Alba Fehérvár KC 22-31 (11-14)

2022. augusztus 10. 16:00

Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.

Az MTK Budapest gólszerzői: Szabó Laura 3, Koronczai Petra 9 (3), Kekezovity Anna 1, Pelczéder Orsolya 3, Grosch Vivien 1, Mészáros Mihálffy Adrienn 2, Román Dorina 2, Mazák-Németh Csilla 1.

Vida Gergő: ‒ Ötven percig meccsben voltunk, ám az utolsó tíz percben rengeteg technikai hibát követtünk el, ebből pedig könnyű gólokat adtunk ellenfelünknek. Kulcsjátékosaink betegek és sérültek, ha visszatérnek, a rotációnk is bővebb lesz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!