Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: kikapott U17-es csapatunk az alsóházi rájátszáson, másodosztályban folytatja a következő szezonban

Publikálva: 2023.06.10 Frissítve: 2023.06.10 Kézilabda

A lányok nagy tűzzel, harciasan játszottak, de a Szombathelyi KKA csapatáé lett a győzelem.

Június 10-én az SZKSK Sportcsarnok adott otthon a lány U17-es és U19-es alsóházi rájátszásnak. A serdülők között a mi csapatunk is érdekelt volt a küzdelmekben, játékosaink, 16:00 órától a Szombathelyi KK ellen harcolhattak meg az első osztályú tagság megtartásáért. A gárdát ezúttal nem a megszokott vezetőedzőjük, Kekezovity Marinko vezette a meccsen, hiszen a tréner továbbképzésen vesz részt, így Rutka Péter szakosztálymenedzser helyettesítette őt.

A szombathelyiek kezdhették az alsóházi rájátszás összecsapását, és rögtön betaláltak a kapunkba. A beállóinkat rendkívül jól játszottunk meg így az első hat percben három hétméterest is kiharcoltunk. Negyedóra játékot követően 8-6-os hátrányban voltunk, és bő két perc alatt négyre nőtt a különbség, így Rutka Péter kikérte első idejét a mérkőzésen.

Az időkérés után Mátrai Alexandra ötödik találatával egyből háromra csökkent a hátrányunk, ám ennél közelebb sajnos nem tudtunk zárkózni. A félidei szünet előtti percekben 17-10-re lépett meg ellenfelünk, ez a különbség pedig a pihenőre is megmaradt.

Hétgólos mínuszról folytatódhatott számunkra a második játékrész, Nagy Petra vezérletével igyekeztünk újra meccsbe jönni. A 38. percre 20-15-re zárkóztunk, de perceken keresztül nem tudtuk bevenni a szombathelyiek kapuját, ők pedig két gólt lőttek ezalatt, így újra hét volt a különbség.

Visszajöttünk ugyan ismételten öt gólra, és több lehetőségünk is megvolt csökkenteni a hátrányunkat, de elhibáztuk a kialakított helyzeteinket. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk hatalmasat javult az első félidőhöz képest, de támadásban nem tudtuk kihasználni a jól funkcionáló hátsó alakzatot. A végére teljesen elfáradtak a lányok, így a Szombathely magabiztosan nyerte a találkozót.

LU17 I. osztály- alsóházi rájátszás

MTK Budapest‒Szombathelyi KKA 19-29 (10-17)

Rutka Péter: ‒Gratulálok a Szombathelynek, ötven percig tudtuk tartani a lépést velük, de sajnos be kell látni, hogy két ember nem tud mérkőzést nyerni. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!