Tenisz
Fucsovics Márton

Kézilabda: Kiélezett mérkőzésen döntetlen az Alba Fehérvár KC ellen (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2021.10.30 Frissítve: 2021.10.30 Kézilabda

Az utolsó másodpercekig kérdéses volt a két pont sorsa.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 6. fordulójában hazai pályán fogadta női kézilabdacsapatunk az idényben eddig két pontot gyűjtő Alba Fehérvár KC együttesét. A mieink magabiztosan nézhettek elébe a találkozónak, ugyanis sikeres széria áll mögöttünk.

A meccset a jó széria ellenére nem kezdtük jól, támadásban Tóth Nikolett járt túl a játékosaink eszén, a fehérvári hálóőr – a múlt héthez hasonló formában – jól védett, elől pedig Töpfner Alexandra találataival 1-3-ra vezetett a Fejér megyei gárda. Golovin Vlagyimir a 8. percben időt is kért, hogy felrázza a lányokat, mely sikerült is neki, hiszen nemhogy kiegyenlítettünk, de Marincsák Nikolett találatával a vezetést is átvettük. Nagy előnyt azonban nem engedélyezett számunkra a vendégegyüttes, a 19. percben Kekézovity Anna találatával vezettünk csupán két góllal.

A félidő további részében fej-fej mellett haladt a két gárda, hol az egyik, hol a másik fél vette át a vezetést. Az első etap végére úgy tűnt sikerül egygólos előnnyel pihenőre térni, de Ohyama Mana találatával egyenlíteni tudtak a fehérváriak, sőt, ha Győri Barbara nem védi Besszer Borbála ziccerét az utolsó másodpercben, akkor a vendégek örülhettek volna jobban a félidei eredménynek.

A második játékrészt az Alba Fehérvár indította jobban, két góllal sikerült meglépniük. Eközben Győri Barbarát Rutka-Győrffy Alexandra váltotta a kapuban, aki az előző héthez hasonlóan jól szállt be a meccsbe, így a védéseknek és az eredményes támadójátéknak köszönhetően háromgólos előnyre tettünk szert. Boris Dvorsek, hogy megállítsa a kék-fehér lendületet a 43. percben időt kért, de tanítványai csupán tartani tudták az állást, közelebb kerülniük nem sikerült. Golovin Vlagyimir is szerette volna fellendíteni csapatát – az egy perces időkérést követően – mellyel sikerrel is járt, hiszen az 51. percben Pál Tamara góljával már ötgólos vezetést tudhattunk magunkénak, amivel a végén is kiegyeztünk volna.

Ezután már a kezükben érezhették volna a győzelmet lányaink, ám az utolsó tíz perc még nagy izgalmakat tartogatott. A támadásban elkövetett hibáink, és a kapuban Tóth Nikolettet váltó Pijevics Tea hárításaival a fehérváriak élessé tették a mérkőzést, és az 57. percben egalizálni tudtak. A lélektani előnyüket kihasználva, és Pál Tamara technikai hibáját követően az Alba Fehérvár KC kézilabdázói Takó Viktória találatával a vezetést is átvették. Az elől elkövetett hibánk után a fehérvári gárda a kétgólos előnyért támadhatott, de nem sikerült gólt szerezniük. Dakos Noémi viszont betalált Pijevics Tea kapujába, így másfél perccel a vége előtt döntetlen állásnál az Alba vezetőedzője időt kért. Az időkérés eredménytelenül zárult, sőt a mieinknek 36 másodperce is maradt, hogy megszerezzék a győztes találatot. Nagyon összpontosítani kellett, hiszen figyelni kellett arra, hogy az idő lejárta előtt még eljussunk lövésig, de az ellenfél gárdájának már ne legyen esélye ellentámadást indítani. Ez sikerült is, ám sajnos Koronczai Petra próbálkozását a horvát hálóőr védte, így 27-27-es döntetlennel zárult a találkozó.

Kiélezett mérkőzésen, ötgólos előnyről az ellenfelet visszaengedve egy pontot szerzett női kézilabdacsapatunk, hazai pályán az Alba Fehérvár KC ellen.

K&H Liga női kézilabda bajnokság, 6. forduló:
MTK BUDAPEST─ALBA FEHÉRVÁR KC 27-27 (13-13)
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, néző. Játékvezetők: Bóna, Földesi

MTK BUDAPEST: Győri – Juhász 2, Kekezovity 5, Marincsák 6, Szabó 3 (1), Bujdosó-Gerháth, Pelczéder. Csere: Rutka-Győrffy (kapus), Sallai, Pál 3, Koronczai 4, Mazák-Németh, Dakos 4.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir 

ALBA FEHÉRVÁR KC: Tóth – Töpfner 5, Boldizsár, Besszer 4, Varga, Triscsuk 3, Takó 5, Csere: Pijevic (kapus), Bardi 1, Gerháth 1, Ohyama 7, Domokos 1.
Vezetőedző: Dvorsek Boris

Hetesek: 6/4 illetve 3/3
Kiállítás: 6 perc illetve 4 perc

Golovin Vlagyimir: – A mérkőzésen csupán tíz percig játszottunk csapatként, az ötgólos előny birtokában mindenki elkezdett egyénieskedni, s a végén mi örülhettünk az egy pontnak.

A teljes mérkőzés itt tekinthető meg.

Sajtótájékoztató a találkozó után:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!