Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: kettőt hoztunk el a hat pontból

Publikálva: 2022.05.16 Frissítve: 2022.05.16 Kézilabda

A hétvégén csupán serdülő csapatunknak sikerült győznie Kisvárdán.

Az ifjúsági együttesünk lépett először pályára május 14-én, szombaton, Kisvárdán. A hazai gárda kezdte jobban a mérkőzést, háromgólos hátrányba kerültünk, de ezt a mínuszt négy perc alatt ledolgoztuk, és a 14. percben egalizáltunk. Nem is volt ínyére ez a kisvárdai trénernek, rögtön időt is kért. Ennek ellenére a 18. minutumban ‒ Takács Viktória góljával ‒ már a mi nevünk mellett szerepelt több találat.

A kiharcolt vezetés sajnos nem tartott sokáig, 10-10-nél újra egál állt az eredményjelzőn. Ezután mindkét félnek megvolt a lehetősége, hogy elmozdítsa az állást a maga javára, de mi is rontottunk, és ellenfelünk is több hibát vétett. A félidő végére újra a hazaiak irányították a játékot, így 15-11-nél térhettünk pihenőre.

A térfélcserét követően nem indult számunkra kedvezően a meccs, folyamatosan növelte a különbséget a hazai gárda. A 43. percben 24-17-es mínuszban voltunk. A maradék időben nem tudtunk olyannyira közelebb zárkózni, hogy veszélyeztessük a házigazdák győzelmét, a hatvan perc leteltével kisvárdai győzelemmel ért véget a találkozó, 33-24-es végeredménnyel.

Női ifjúsági I. osztály-kelet, 25. forduló

Kisvárda‒MTK Budapest 33-24 (15-11)

Finfera Maximilián: ‒ A hosszú út után kicsit döcögősen kezdtünk, de miután túllendültünk ezen, szépen dolgozott a csapat. Már az első félidőben szinte mindenki pályára lépett, ahogy terveztem. Az egyéni hibáinkat az ellenfelünk gyors gólokkal büntette, mellyel kialakította javára a magabiztos különbséget. Jól küzdöttek a lányok, ma ennyi volt bennünk.

A serdülő meccs azonban sokkal nagyobb izgalmakat tartogatott a kilátogatók számára. Az első negyedórában hol az egyik, hol a másik gárda uralta a mérkőzést. Először a mieink vezettek három találattal, Nagy Petra a kiharcolt büntetőt értékesítve szerezte meg csapatának a vezetést 10-9-nél. Nem tudtuk jobban leszakítani ellenfelünket, sőt a 27. percben egalizáltak, ami a harminc perc játékot követően sem változott.

14-14-ről folytatódott a találkozó, ahol nagyobb erőre kapcsoltunk, így még tíz perc sem telt el a második etapból, de már 10-15-nek örülhettünk. Már hatgólos előnyben is voltunk, de visszazárkóztak a kisvárdaiak, az 54. percben csak egy találat maradt a fórunkból. Kovács Káka Emese góljával megnyugodhattunk, majd Rnic Marija kísérlete is góllal zárult, így újra három gól volt a differencia. A háromból megtartottunk kettőt a végére is, 29-27-es sikerrel zártuk a meccset.

Leány serdülő I. osztály-kelet, 25. forduló

Kisvárda‒MTK Budapest 27-29 (14-14)

Finfera Maximilián: ‒ A mérkőzés küzdelmesen kezdődött, és utána végig ez jellemezte a találkozót. Szerencsére volt olyan időszak, ahol kisebb előnyt tudtunk kiépíteni, szükség is volt erre a második félidőben lévő holtpont miatt. A végjáték picit izgalmasabb lett, de a lányok behúzták ezt a győzelmet is. Nagy gratuláció nekik, nem sok csapat nyer Kisvárdán. Kiemelném mind a két mérkőzés kapusteljesítményeit.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!