Taekwondo
Salim Omar

Kézilabda: két ponttal búcsúztattuk a 2021-es évet (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2021.12.29 Frissítve: 2021.12.29 Kézilabda

Hazai pályán, 34-26-ra nyertünk a Vasas ellen.

Női kézilabdacsapatunk az idei év utolsó mérkőzésén a Vasas SC együttesét fogadta. A találkozó érdekessége volt, hogy ugyan a versenykiírás szerint a mieink voltak hazai pályán, ám igazán komfortosan a piros-kék lányok érezhették magukat, hiszen a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok valójában az ő otthonuk.

A mérkőzést ugyan Speth Evelin óriási bombája indította, de hazai oldalról egyből két válasz jött. Győri Barbara már az elején bemutatott több szép védést, melyekkel a 7. percben 4-2-es előnyre tettünk szert. Pelczéder Orsolya második találatával pedig megdupláztuk a fórt, így Penszki Gergely magához is rendelte sajátjait, rövid fejmosás céljából. Az időkérés megtette hatását, hiszen a 12. percre két gólra zárkózott a vendégegyüttes.

Negyedórányi játékot követően visszaállt a kezdetekkor kiharcolt négygólos differencia, és Mazák-Németh Csilla hatalmas blokkjának köszönhetően már az ötgólos vezetésért támadhattunk, mely Szabó Laura góljával össze is jött.  10-5-ös hazai vezetésnél Vida Gergő is egyperces taktikai szünetet kért, hogy tovább tudja növelni a két gárda közötti különbséget a félidei szünet előtt. Marija Agbaba törte meg a tízperces gólcsendet vendégoldalról, ezzel 12-6-ra módosította az állást. Ám ez sem adott nagy lendületet számukra, hiszen lányaink védekezésben szemfüles módon több labdát szerezve, Győri Barbara stabil teljesítményével a hátuk mögött – 54 százalékkal védett – már 15-8-nak örülhettünk. Az első etap végére dupla annyi lőtt góllal, mint ellenfelünk, 16-8-as előnnyel várhattuk a folytatást.

A második félidő igen gólzáporosan indult, hiszen 2-2 találat született mindkét oldalon, röpke másfél perc leforgása alatt. Ebből is mi jöttünk ki jobban, mert öt perc elteltével az eddigi legnagyobb különbség, kilenc gól volt már a két fél között. Az első harminc perchez képest a védekezésünk kissé erőtlenné vált, így ellenfelünk sokkal könnyebben jutott el helyzetig, és azt igen jó százalékban értékesíteni is tudta. Szerencsére támadásban továbbra is eredményesek voltunk, ezzel tartani tudtuk magabiztos előnyünket.

Penszki Gergely tanítványai hét gólra csökkentették hátrányukat, úgy tűnt utolsó erőiket is mozgósítani próbálják a hátralévő húsz percben, hogy újra meccsbe kerülhessenek. Vida Gergő magához is hívta sajátjait, hogy elejét vegye a felzárkózási kísérleteknek. Gólt ugyan könnyen lőttünk, de a védekezésünk továbbra sem volt elég éles, a Győri Barbarát váltó Suba Sára dolgát nem könnyítették meg társai, de így is védésekkel tért vissza tétmérkőzésen, a hosszú kihagyása után. A találkozó 54. percében a Vasas SC az ötgólos különbség kiharcolásáért támadhatott, ám Suba Sára hárította Szilovics Fanni próbálkozását, a másik térfélen pedig Kürthi Laura talajról eleresztett lövésével 31-24-re vezettünk. Az összecsapás hátralévő perceiben csupán már az volt a kérdés, hogy milyen arányú győzelmet aratunk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 10. forduló

MTK Budapest─Vasas SC 34-26 (16-8)

MTK Budapest: Győri ─ Bánfai 2, Kekezovity 2, Mazák-Németh, Szabó 2, Marincsák 7, Pelczéder 6. Csere: Suba (kapus), Bujdosó-Gerháth 4, Pál 5 (3), Koronczai 1, Dakos 4, Kürthi 1, Juhász, Ferenczy

Vezetőedző: Vida Gergő

Vasas SC: Kurucz ─ Imrei 7, Agbaba 7 (1), Kajdon 1 (1), Faragó 1, Speth 2, Oláh 4. Csere: Gercsó (kapus), Hadnagy, Gaschler, Szilovics 2, Dmitrovic, Kovács 2, Pénzes

Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 4/3, illetve 2/2

Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc

Vida Gergő: ─ Az első félidei kemény védekezésünk és a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően már ebben a játékrészben eldőlt a mérkőzés sorsa. Boldog vagyok, hogy győzelemmel kezdhettem az MTK Budapest kispadján. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!