Kézilabda
Koronczai Petra

Kézilabda: két pontot szereztünk a négyből

Publikálva: 2022.04.14 Frissítve: 2022.04.14 Kézilabda

Április 13-án a Csepel DSE csapataival vívott meg serdülő és ifjúsági gárdánk.

A felnőtt együttes sikere előtt utánpótláskorú csapataink is pályára léptek. A bajnokság 22. fordulójában a csepeli lányokat fogadták hazai környezetben.

A serdülő egyletünk kezdett és rögtön jelezték, hogy ki irányítja a mai találkozót, ugyanis még tíz perc sem telt el, már 6-1-re vezettünk. Ám az ellenfelünk is nekilendült, a 18. percre ledolgozta hátrányát, és egalizálni tudott, sőt a vezetést is átvette. Az első harminc perc végére visszajöttünk, és 11-11-es döntetlennel mehetett a két fél pihenőre, ám minket nagy veszteség ért, ugyanis Kovács Káka Emese a félidő utolsó másodperceiben piros lapot kapott, így ő már nem lehetett a csapat segítségére a második etapban.

A térfélcserét követően ismét a vendégek ragadták magukhoz a vezetést, de a 48. percben Rnics Marija találatával már az egygólos fór nálunk volt. Ezt követően tovább növeltük a különbséget, így a Cseh Alexa által értékesített büntetőnél 24-21 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés hátralévő részében gyönyörűen megtartották lányaink az előnyt, így egyetlen percig sem kellett aggódni a győzelmünkért.

Leány serdülő I. osztály-kelet, 22. forduló

MTK Budapest‒Csepel DSE 29-24 (11-11)

Finfera Maximilián: ‒ Az idegenben elszenvedett vereség után élt bennünk a visszavágás vágya. Kezdetben vezettünk, ám a csepeliek taktikát váltottak, illetve elveszítettük egy emberünket. Nagy csata volt a pályán, Kárász Szonja új pozíciójában jól megállta a helyét. A találkozó végig nyitott volt, de a végjátékban most mi bizonyultunk jobbnak. Gratulálok a lányoknak, megmutatta a csapat, hogy mire képes valójában!

Az ifik is jól kezdték a meccsüket, és egészen a 20. percig irányították a pályán folyó játékot, uralták a találkozó. A félidő végére mégis a csepeliek kerekedtek felül, így 18-16-ra vezettek harminc percet követően.

A második játékrészben a 39. percben Trézsi Fruzsina találatával egyenlítettünk, sőt Molnár Anna góljával már vezettünk. Ezután ismét a vendégek domináltak, és a végjátékban többször is megvolt a lehetőségünk – egygólos csepeli vezetésnél – az egalizálásra, de nem tudtunk élni vele. Végül a csepeli együttes nyerte a találkozót 33-29-re.

Női ifjúsági I. osztály-kelet, 22. forduló

MTK Budapest‒Csepel DSE 29-33 (16-18)

Finfera Maximilián: ‒ Végig szoros küzdelem folyt a pályán, de nagyon sok egyéni hibát követtünk el, melyek, ha nincsenek akkor eldönthettük volna a mérkőzést a javunkra. A végjátékban több felelőtlenséget is elkövettünk, így a siker elmaradt. Fel kell nőni a feladathoz, hogy a végjátékban lévő felelősséget elbírjuk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!