Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: kérdezz-felelek Román Dorinával (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.03.21 Frissítve: 2023.03.21 Kézilabda

Játékosunkkal a Horváth M. Attila készített interjút, aki a Ponyvalegény nevű blog keretein belül kérte Dorinát arra, hogy engedjen bepillantást sportágába és a mindennapjaiba.

Amiért beleszerettem a sportágamba: ‒ Édesapám nagyon sokáig játszotta a kézilabdát, ő mesélt nekem erről. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet az a szenvedély, ahogy beszélt róla. Bár nem tudtam neki elégszer meghálálni sajnos, így mindent megteszek, hogy büszke legyen rám, ha egyszer újra találkozunk.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: ‒ Nem igazán tudok egy élményt kiemelni, hiszen minden életszakaszban van egy olyan, amiért megéri csinálni egészen pici koromtól kezdve. Még akkor is, ha néha nagyon nehéz és rengeteg áldozattal jár.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: ‒ Ha egyet kell, Görbicz Anitát mondanám. Nagyon sok mindent letett az asztalra. Gyerekként imádtam az irányítójátékát nézni, és még azt is bebizonyította, hogy más poszton is a világ legjobbja tud lenni. Tekintélyt parancsoló!

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: ‒ Egy embert sem tudnék megnevezni, viszont van, aki régi és van jelenlegi csapattársam is, akikkel szinte családi viszonyt ápolok.

Szezonbeli emlékezetes esemény: ‒ Sok jó élmény volt.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: ‒ Szeretnénk a csapattal a Magyar Kupában négyes döntőt játszani és a bajnokságban minél jobb helyezést elérni a szezon végére. Az évad még nagyon hosszú, a jövőről talán később.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: ‒ Lépésről lépésre haladni, apró célkitűzéseim vannak a nagyobbak elérése érdekében.

Amelyik sportot még kedvelem: ‒ MMA és NFL amerikai foci. Ha nem nő lennék, biztos a kettő közül választottam volna sportágat!

Amit eddig még nem tudtak rólam: ‒ Olyan valószínűleg azért van, mert nem is szeretném, hogy kiderüljön.

Forrás: ponyvalegeny.blog.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!