Kézilabda
Török Lilly

Kézilabda: jön a várva várt első hazai bajnoki találkozó

Publikálva: 2022.10.13 Frissítve: 2022.10.12 Kézilabda

Ráadásul igazi rangadóval avatjuk fel az új helyszínt, hiszen az Alba Fehérvár KC együttese érkezik.

Szeptember 24-én játszottak utoljára tétmérkőzést női kézilabdázóink, ráadásul hazai pályán még az idei K&H Ligában nem tudtak bemutatkozni. Október 15-én délután erre kerül sor, ugyanis új otthonunkban, a Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontban fogadjuk a székesfehérvári alakulatot.

Három fordulót követően a mieinknek eddig nem sikerült pontot szerezni, míg szombati vendégeink már hármat is begyűjtöttek. Józsa Krisztián tanítványai a dunaújvárosiakat látták vendégül a második párharcon, ekkor pontosztozkodás történt, majd a legutóbbi összecsapáson a Viharsarokból hozták el a két pontot 25-23-as végeredményt követően.

A fehérváriakkal a nyári felkészülésről nincsen jó emlékünk, ugyanis nagyarányú vereséget mértek ránk, illetve tavaly egyszer sem tudtuk győztesként elhagyni a pályát, hiszen otthon döntetlent játszottunk velük, míg idegenben hazai siker született.

Ellenfelünk házi góllövőlistáját a Szombathelyről érkező Katarina Stosics vezeti tizenkilenc találattal, őt pedig kilenc-kilenc góllal Takó Viktória és Varga Emőke követi. A góllövők mellett ne feledkezzünk meg a hálóőrökről sem, a kapujukat a horvát válogatott Tea Pijeics, illetve a magyar nemzeti együttes bő keretében helyet kapó Tóth Nikolett védi.

Vida Gergő gondolatai a szombati mérkőzésről: ‒ Nagyon fontos találkozó előtt állunk. Két azonos képességű csapat fog megküzdeni a két pontért. Szeretnénk győzelemmel bemutatkozni a hazai pályánkon.

Kék-fehér kézilabdázóinknak több hét állt a rendelkezésére, hogy felkészüljenek erre az összecsapásra, és biztosak lehetünk benne, hogy már nagyon vágynak az első pontok megszerzésére, illetve a bemutatkozásra az új sportcsarnokban. Ahhoz, hogy sikerrel zárulhasson a szombati játéknap, nagy szükségük lesz a szurkolók támogatása. A drukkerek most kedvezményes áron vásárolhatnak belépőt a mérkőzésre. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 4. forduló

MTK Budapest‒Alba Fehérvár KC

2022. október 15. szombat, 17:00, Budapest, Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont (Pesti út 86-88)

Játékvezetők: Bóna Sz., Földesi Cs.

A jegypénztár 15:30 órakor nyit, a diák/nyugdíjas, illetve a XVII. kerületi lakosoknak 500.- forintos áron lehet megvásárolni a belépőket, a többi szurkoló számára pedig 1.000.- forint a jegy ára.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!