Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: Jobbnak bizonyultak az oroszok

Publikálva: 2021.03.22 Frissítve: 2021.03.22 Kézilabda

A tokiói kvótát már szombaton megszerző magyar női kézilabda-válogatott 29-23-ra kikapott az ötkarikás címvédő Oroszországtól a győri olimpiai selejtezőtorna vasárnapi, utolsó fordulójának zárómérkőzésén.

Magyarország–Oroszország 23-29 (12-14)
Audi Aréna, zárt kapus
Vezette: García, Paolantoni

Magyarország: Janurik – Kovács A. 2, Szöllősi-Zácsik 5, Tomori, Tóvizi, Kovacsics 5, Schatzl 1
Cserék: Klujber 5, Helembai 1, Szikora (kapus), Háfra 2, Vámos 1, Kiss N., Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 1
Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Lövések/gólok: 43/23, illetve 46/29
Hétméteresek: 2/2, illetve 6/5
Kiállítások: 10, illetve 2 perc

Az már szombaton eldőlt, hogy a 2. csoportból a házigazda magyar, valamint az orosz csapat jut ki az idén nyárral halasztott tokiói olimpiára, ezért a meccsnek már csak az volt a tétje, hogy melyik együttes melyik sorsolási kalapba kerül.

A magyar keretből ezúttal Bíró Blanka, Kisfaludy Anett és Márton Gréta hiányzott.

A tizedik percig felváltva születtek a gólok, majd két találattal megléptek a magyarok (6-4), ám a folytatásban kilenc percig nem találtak be, és Anna Vjahirjeva vezérletével fordítottak az oroszok (6-8). Ezt követően is pontatlan volt a házigazdák támadójátéka, így gyors ellenakciókkal tovább növelte előnyét az ellenfél, ám az első félidő három magyar góllal zárult, így a szünetben 12-14 volt az állás.
A második felvonásban végig az oroszok jártak előrébb. A magyarok jól tartották magukat, támadásban és védekezésben is voltak szép és hasznos megmozdulásaik, de az egyenlítésre nem volt esélyük. Piros lapja miatt az utolsó tíz percben nem játszhatott az orosz csapatban a védelem oszlopa, Anna Szeny, ám ez nem látszott a teljesítményükön. Elek Gábor szövetségi kapitány időt kért, ám mivel az oroszok 4-0-s sorozattal zárták a meccset, összességében magabiztosan nyertek.

A magyarok veresége azt jelenti, hogy a tokiói olimpia csoportkörében biztosan nem találkoznak az Európa-bajnok norvégokkal.

(Forrás: MTI)


 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!