Karate
Hárspataki Gábor

Kézilabda: ismerjük meg gyógytornászunkat!

Publikálva: 2022.07.21 Frissítve: 2022.07.21 Kézilabda

Albert Helgától nem áll messze a kézilabda.

Erőnléti edzőnk, Tóth Péter után a stáb másik új tagját, gyógytornászunkat mutatjuk be. Albert Helga ‒ Petihez hasonlóan ‒ nyáron csatlakozott az MTK Budapest női kézilabdacsapatának szakmai stábjához. Helga több játékost is ismert már a gárdánkból, hiszen ő maga is – a mai napig – aktívan kézilabdázik. Sőt, Mazák-Németh Csillát nemcsak ellenfélként, hanem csapattársként is ismeri, ugyanis a ferencvárosi klubnál együtt töltötték utánpótláséveiket. Helga az MTK Budapest megkereséséről, illetve a klubnál folyó munkájáról is beszélt.

‒ Mióta tevékenykedsz a gyógytornász szakmában?

‒ Négy éve szereztem meg gyógytornász-fizioterapeuta diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi karán. Azóta a Heim Pál Gyermekkórház traumatológia osztályán dolgozom, valamint a Szent István Sportegyesület labdarúgó-szakosztályánál tevékenykedem.

‒ A kézilabda nem áll tőled túl távol, mit szóltál az MTK Budapest ajánlatához?

‒ Több mint húsz éve kézilabdázom, ma is aktív része az életemnek, és nagyon közel áll a szívemhez ez a sportág, így nagyon örültem, amikor adódott ez a lehetőség az MTK Budapestnél.

‒ Milyenek az első tapasztalataid a csapattal? Milyen célokkal érkeztél?

‒ Annak ellenére, hogy nem töltöttem még sok időt a csapattal, csak pozitívan tudok nyilatkozni mindenről. A lányok nagyon nyitottak, barátságosak és befogadóak, a szakmai stáb minden tagja segítőkészen áll hozzám, és támogatja a munkámat. Az MTK Budapest kézilabdaszakága folyamatosan fejlődik, és én is igyekszem a tudássommal segíteni a munkát. A kollégákkal közösen azon dolgozunk, hogy csökkenteni tudjuk a sérülések kockázatának lehetőségét, illetve, ha mégis történik valami baj, akkor azt követően minél előbb és minél jobb állapotban térhessenek vissza a játékosok a pályára.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!