Atlétika
Nemes Rita

A Dunaújváros következik

Publikálva: 2021.11.04 Frissítve: 2021.11.04 Kézilabda

Szombaton a Dunaújvárosi KKA vendégeként lépünk pályára.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 7. fordulójában, november 6-án a Dunaújváros vendégeként szerepelnek női kézilabdázóink. Az előző héten – az Alba Fehérvár KC ellen – elért döntetlent követően idegenben van lehetőség javítani, a szintén hatpontos DKKA ellen.

A Fejér megyei klubnak az évek óta meghatározó teljesítményt nyújtó húzóembereit – Bulath Anita, Szalai Babett, Kazai Anita – az idei szezonra is sikerült megtartania, a távozók helyére pedig új játékosok érkeztek. A 2021/22-es idény játékoskeretéhez csatlakozott három idegenlégiós, a horvát válogatott hálóőr Gabrijela Bartulovics, a cseh válogatott átlövő Jana Sustková és a szlovén jobbszélső Dominika Mrmolja. Mellettük pedig a NEKA csapatától érkezett két fiatal tehetség, Farkas Johanna, valamint Kukucska Viktória, illetve az előző évben másodosztályban kézilabdázó Polics Tímea. Vágó Attila vezetőedzőnek így hat új játékost kellett beépítenie a csapatba a nyári felkészülés folyamán. Golovin Vlagyimir beszélt az új dunaújvárosi keretről.

– A tavalyi rutinos mag egyben maradt, és hozzájuk tehetséges fiatalok érkeztek, ennek köszönhető, hogy jól szerepelnek a bajnokságban.

A dunaújvárosi csapat az eltelt hat forduló után 50 százalékos mérleggel áll, ugyanis a hat mérkőzésből három győzelmük és három vereségük született. A szezont nagyon jól kezdő egyesület az első két körben a Szombathely és a Budaörs gárdáitól szerezte meg a két pontot. Ezután a negatív mérleget erősítő találkozók következtek, ugyanis a Vác, a Mosonmagyaróvár és az FTC ellen szenvedtek vereséget. A hatodik bajnoki mérkőzésükön az Érd vendégeként léptek pályára, ahol szoros küzdelemben 29-26 győzelmet arattak.

Golovin Vlagyimir megfogalmazta elvárásait a szombati mérkőzéssel kapcsolatban.

– Nagyon eredményes az idei szezonban a Dunaújváros, a mi célunk pedig az, hogy kihozzuk magunkból a maximumot a mérkőzésen.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 7. forduló:

Dunaújvárosi KKA─MTK Budapest

Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 2021. november 6. szombat, 17:00 óra

Játékvezetők: Horváth, Marton

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!