Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: hétgólos vereség a DVSC SCHAEFFLER otthonában

Publikálva: 2022.09.09 Frissítve: 2022.09.09 Kézilabda

Végig küzdve, a mérkőzést fel nem adva kaptak ki női kézilabdázóink idegenben.

Nem kis feladat elé néztek Vida Gergőék, hiszen az egy héttel ezelőtti kisvárdai túra után ismét útra keltek, hogy Debrecenben játsszák le második bajnoki találkozójukat. A tavalyi bronzérmes ellenfelünk szurkolói fergeteges hangulatot varázsoltak a Hódos Imre Sportcsarnokba.

A mérkőzés nem kezdődött jól számunkra, hiszen több hibát is vétettünk, amit a piros-fehérek kíméletlenül büntettek. A játékvezetői döntések sem kedveztek számunkra, így 5-1-es hátrányról kellett visszakapaszkodunk már a legelején. Szerencsére Kekezovity Anna vezérletével visszajöttünk a mérkőzésbe, és a 13. percben már csak egygólos hátrányban voltunk.

A hazai alakulat sebességet váltott, és újra elléptek, három gólra növelve az előnyüket. 8-5-nél Vida Gergő kért időt, ám a támadásban mutatott teljesítményünk nem változott. A félidő során rengeteg helyzetünk adódott, de ellenfelünk francia légiós hálóőre kifogott rajtunk. Joelle megbabonázta a játékosainkat, így a harminc perc végére a legnagyobb különbség alakult ki a mérkőzésen.

A második etap hasonlóan indult, mint az első, számtalan elhibázott támadás, és a védekezésben sem tudtuk megállítani a hazaiakat. Az első játékrészben sérülést szenvedő Koronczai Petra a másodikban szerencsére vissza tudott jönni a pályára, illetve Mészáros-Mihálffy Adriennt sem kellett sokáig nélkülöznünk. A biztos pont a mai napon Anna Kekezovity volt, akinek a keze nagyon jól sült, az ő eredményességével tartottuk magunkat.

A találkozó 45. percére már hétgólos hátrányban voltunk, Vida Gergő ekkor kért időt, hogy megálljt szabjon a nagyobb különbségnek. Az utolsó tizenöt percben beálló Suba Sára jól szállt be a mérkőzésbe, több labdát is hárítani tudott. A végét jelző sípszó elhangzásakor megmaradt a hétgólos differencia ellenfelünk javára, 31-24-es vereséget szenvedtünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 2. forduló

DVSC SCHAEFFLER–MTK Budapest 31-24 (15-10)

2022. szeptember 9. péntek, 18:00, Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 1000 néző

Játékvezetők: Őri E., Pozdena E.

DVSC SCHAEFFLER: Joelle ‒ Costa, Vámos P. 3, Planéta 3, Bordás 3, Kácsor 9, Petrus 6. Csere: Torda (kapus), Hámori 1, Töpfner 6 (3), Szabó, Hornyák, Yezhykava, Tóvizi.

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 2, Kekezovity 7, Simon 2, Szabó L. 1, Koronczai 1, Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), Sallai 1, Mészáros-Mihálffy 1, Mazák-Németh, Román 2, Juhász, Pál 5 (1), Dakos 1.

Vezetőedző: Vida Gergő

Hétméteresek: 4/3, illetve 2/1

Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc

Vida Gergő: ‒ Az első félidőben a kihagyott tiszta helyzeteinknek tudható be, hogy kialakult az ötgólos különbség, míg a második játékrészben a védekezésünk nem állt össze. Pozitívum, hogy végig küzdöttünk, és megmutattuk azt az erényünket, hogy soha nem adjuk fel.

Fotók: Derencsényi István/dvsckezilabda

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!