Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: három forduló után továbbra is pont nélkül állunk

Publikálva: 2022.09.24 Frissítve: 2022.09.24 Kézilabda

Egy hét szünet után folytatódott a pontvadászat a K&H Ligában, a Dunaújvárosi KKA otthonában vendégeskedtünk, és kikaptunk.

Szombati ellenfelünk már három szerzett ponttal várhatta a találkozót, míg a mieink egyelőre pont nélkül álltak a tabellán. A mérkőzésen ezen az állapoton szerettünk volna változtatni, és az első győzelmünket megszerezni. Annak tudatában érkeztek lányaink, hogy nem lesz egyszerű dolguk elhozni a pontokat a DKKA otthonából, a meccs pikantériája pedig az volt, hogy a párharcot az M4 Sport élőben közvetítette.

Rendkívül kemény védekezéssel, és motiváltan kezdtük az összecsapást, az első öt percben már kétszer belemenésre kényszerítettük a hazai csapatot. Győri Barbara is hozzájárult a príma védekezéshez, Kazai Anita szélső ziccerét hárította a legelején.

Az első tíz perc után úgy tűnt, ez a találkozó nem a gólgazdagságáról lesz híres, hiszen mindössze öt találat született ennyi idő alatt. A kétgólos vezetést először nekünk sikerült elérni ‒ Koronczai Petra hatalmas bombáját követően ‒ 5-3-ra mentünk, majd Grosch Vivien pókhálózta ki a felső sarkot. A háromgólos előnyünket a hazai mester sem nézte jó szemmel, jött is az időkérés a részéről.

A kis szünet sem zökkentette ki Vida Gergő tanítványait, hiszen az egyperces pihenő után Sallai Nikolett növelte a fórt. Egyetlen pillanatra sem nyugodhattunk meg, hiszen a 19. percben 7-7-re módosították az állást a dunaújvárosiak, így most a mi részünkről jött a taktikai megbeszélés.

A támadásban elkövetett hibáink és rossz kísérleteink miatt 8-1-es sorozatot produkáltak ellenfeleink, amivel nemcsak átvették a vezetést, de 11-8-nak örülhettek. Úgy tűnt, kilábaltunk a pár perces rövidzárlatból, ugyanis egy gólra zárkóztunk vissza. A félidei sípszó előtt három perccel viszont ismét háromra nőtt a különbség, és négy is lehetett volna, ha Győri Barbara nem védi szenzációsan Borgyos Panna ziccerét. Ennek ellenére is négytalálatos hátrányból, 15-11-es állásról várhattuk a folytatást.

A négygólos mínusz ledolgozására mindössze harminc percünk maradt, amit Sallai Nikolett góljával el is kezdtünk a második játékrészben. A kapunkat biztosan őriztük, elől pedig Niki után Pál Tamara két hétméterese is Bartulovics és Oguntoye hálójában landolt. Koronczai Petra találatával pedig újra éles lett a mérkőzés, hiszen 15-15-öt mutatott az eredményjelző.

A 45. percben gyönyörű összjátékot követően ‒ Simon Petra találatával ‒ vettük át a vezetést 18-17-nél. A fordítás nem tartott hosszú ideig, 22-19-nél a hazaiak léptek el három góllal.  A Győri Barbarát váltó Suba Sára szuper teljesítménnyel szállt be a mérkőzésbe, többször is ő mentette meg sajátjait az újabb góltól. Ez sem volt elegendő a pontszerzésre sajnos, így három fordulót követően továbbra is pont nélkül állnak kézilabdázóink, a Dunaújvárosban elszenvedett 25-23-as vereséget után.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 3. forduló

2022. szeptember 24. szombat, 16:00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 250 néző.

Dunaújvárosi KKA–MTK Budapest 25-23 (15-11)

Játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

DKKA: Bartulovic ‒ Arany 2, Borgyos 2, Szalai 1, Weisheitel 1, Poczetnyik 2, Kazai 3. Csere: Oguntoye (kapus), Nick, Fodor, Farkas 7 (2), Krupják-Molnár 2, Horváth 5, Agócs.

Vezetőedző: Rapatyi Tamás

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 3, Kekezovity 4, Mazák-Németh, Szabó L. 1, Koronczai 5, Pelczéder. Csere: Suba (kapus), Simon 1, Sallai 2, Pál 7 (3), Dakos, Szabó K., Mészáros-Mihálffy, Román.

Vezetőedző: Vida Gergő

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc.

Vida Gergő: ‒ Jól kezdtük a mérkőzést, aztán támadásban több rossz döntést hoztunk, és hibákat követtünk el, amiből gyors gólokat kaptunk. Ezen kívül a cseréink nem tudtak segíteni a pályán a mai napon.  A második félidőben felkeményedtünk, a kaputeljesítményünk ezzel együtt jól működött. Sorsdöntő szituációkban hibáztunk, ezután pedig már nem tudtuk megfordítani a találkozó állását. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!