Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: hamar eldőlt a döntőbe jutó csapat kiléte a Török Bódog Magyar Kupa elődöntőjében (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2023.04.22 Frissítve: 2023.04.23 Kézilabda

Már az első félidőben tizennégy gól volt a hátrányunk az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen, ami a végére tizenhatra nőtt.

A Török Bódog Női Magyar Kupa négyes döntőjének szombati programjában az elődöntők szerepeltek, az első találkozót a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen játszotta. Nagyon szoros mérkőzést vívtak egymással a felek, végül 27-26-os győri siker született. Ezután következett számunkra a nap főeseménye, hiszen a mieink a tavalyi győztes, az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen küzdhettek meg a döntőbe jutásért.

A párharcot két Márton Gréta gól indította, mi az első találatunkat Mazák-Németh Csilla révén szereztük meg. Már a negyedik percben kétperces büntetéssel sújtottak minket, ám Mészáros-Mihálffy Adrienn emberhátrányban is bevette Janurik Kinga kapuját, amivel – 5-4-nél – egy gólra csökkentette a hátrányunkat.

A védekezésünket könnyedén áttörték a fővárosi zöld-fehérek, hiányoztak a kemény ütközések részünkről, így jött is az időkérés Vágó Attilától a tizedik percben. Sajnos ez sem hozta meg a kellő löketet számunkra, 14-5-ös ferencvárosi vezetésnél Vágó Attila ismét magához hívta a lányokat, hogy újabb taktikai utasításokkal lássa el őket. Emily Bölk átlövését követően kialakult a tízgólos különbség a két csapat között.

Öt gólnál megragadtunk, tizenhét percen keresztül nem tudtunk betalálni ellenfelünk kapujába, ezalatt ők viszont tizennégyszer voltak eredményesek. Ez a hosszú gólcsend hamar nagy különbséget eredményezett, a félidei szünetre 23-9-es hátrányban vonulhattunk.

Tizennégy gólos Fradi vezetésről folytatódott a második játékrész, tehát mindenképp a zárkózás volt a célunk. Suba Sára ennek szellemében két gyönyörű védést is bemutatott, és a góllövés is jobban ment, mint az előző harminc percben. Mészáros-Mihálffy Adrienn fájdalmasan érkezett ‒ felugrást követően ‒ a padlóra, az eset miatt a játékvezetők Kisfaludy Anettet piros végleg kiállították.

35-18-as hátrányban viszont nem is az állás volt a legnagyobb gondunk, hanem hogy két játékosunkat, Román Dorinát ‒ aki a már meglévő izomhúzódására sérült rá ‒ és Mészáros-Mihálffy Adriennt is ölbe vitték le a pályáról. Adri az esését követően folytatni tudta ugyan a játékot, de pár perccel később egy rossz leérkezést követően a lábához kapott, rögtön el is vitte a mentő játékosunkat.

A találkozó órája lepörgött, és 39-23-as vereséggel zárult számunkra, ami azt jelentette, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata jutott a döntőbe, a mienk pedig a harmadik helyért szállhatnak csatába a Debrecennel.

Török Bódog Női Magyar Kupa elődöntő

2023. április 22. szombat 17:30, Tatabánya, Multifunkciós Csarnok, 2200 néző. 

MTK Budapest‒FTC-Rail Cargo Hungaria 23-39 (9-23)

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 4, Dakos 7, Mazák-Németh 1, Szabó L. 1, Mészáros-Mihálffy 3, Pál 3. Csere: Suba (kapus), Sallai, Szabó K. 2, Román, Juhász, Pelczéder 2, Kobela.

Vezetőedző: Vágó Attila

FTC-Rail Cargo Hungaria: Janurik ‒ Malestein 2, Klujber 5, Lekic 2, Kisfaludy 4, Bölk 4, Márton 3. Csere: Tomori, Cirjenics-Kovacsics, Hársfalvi 5, Cvijic 3, Stolle 2, Kukely 4, Papp 5, Szucsánszki.

Vezetőedző: Elek Gábor

Hétméteresek: -, illetve 3/3.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc.

Piros lap: Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Vágó Attila: ‒ A meccs korai szakaszában nagy hátrányba kerültünk, amiről nem tudtunk visszajönni már. A legnagyobb bajunk, hogy két játékossal kevesebben vagyunk ismét. Rövid az idő a regenerálódásra, de mindent megteszünk a Debrecen ellen, hogy egy másik arcunkat mutassuk a bronzcsatán. 

VIDEÓ: értékelések a találkozó után az M4 Sporton.

A Török Bódog Női Magyar Kupa négyes döntőjének vasárnapi programja:

13:45 bronzmérkőzés DVSC SCHAEFFLER‒MTK Budapest

16:30 döntő Győri Audi ETO KC‒FTC-Rail Cargo Hungaria

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!