Kézilabda
Dakos Noémi

Kézilabda: két ponttal indult a 2022-es esztendő

Publikálva: 2022.01.13 Frissítve: 2022.01.13 Kézilabda

Az utolsó másodpercekben értékesített büntetővel nyertünk egy góllal, a Kecskemét otthonában.

Ifjúsági együttesünk ebben az évben először lépett pályára, ezúttal Kecskeméten.

A mérkőzést mieink kezdték jobban, hiszen a félidő derekán már négygólos előnyben voltak. Ekkor kért időt az ellenfél trénere, ám ez sem segített tanítványain, tovább tudtuk növelni a fórunkat, és a 21. percben már 10-4-re vezettünk. A kecskemétiek a nyolcadik percben lőtték meg negyedik találatukat, és az ötödikig igen hosszú ideig kellett várni, az csupán a 22. percben jött. Ennek is volt betudható a magabiztos vezetésünk. Az első játékrész végére ledolgozták nagy hátrányukat a hazaiak, és 8-11-es állásnál mehettek a csapatok pihenőre.

A második harminc percet a Bács-Kiskun megyei gárda indította jobban, nemcsak kiegyenlítettek, hanem a vezetést is megszerezték. Az elért előnyüket szinte az egész félidő alatt tartani tudták, ám az áttörés részünkről az 53. percben következett be, amikor Budai Fruzsina – aki kiváló lövőszázalékkal tevékenykedett az egész találkozón –találatával egalizáltunk.

Ezután felváltva estek a találatok, igazi kiélezett végjáték kerekedett az utolsó percekre. 19-19-et mutatott az eredményjelző, amikor a kecskemétieknél volt a támadás joga. Az edzőjük időt is kért, hogy az egyik jól bevált taktikai figurával gólt tudjanak lőni, és ezzel a győzelmet is megszerezni. Az élet azonban más forgatókönyvet tartogatott, hiszen az egyik kecskeméti ifjonc technikai hibát követett el, és egyből utána piroslapos kizárást kapott. Mivel az utolsó percben történt a szabálytalanság, így a szabályoknak megfelelően azonnali hétméterest ítéltek a játékvezetők a javunkra. Az eredményesen teljesítő Budai Fruzsina állt oda, kegyetlenül gólra váltotta a büntetőt, így bravúros egygólos győzelmet arattunk idegenben.

Finfera Maximilián: – Jól kezdtük a mérkőzést, ám rövidzárlatot követően a szünet előtt közelebb engedtük magunkhoz ellenfelünket, s ezt ki is használta, és a második játékrészben majdnem végig vezettek ki. Az utolsó 8-10 perc igen kaotikusra sikeredett, bármelyik gárda megszerezhette volna két pontot, ám a végjáték számunkra alakult kedvezően. Nagyon komoly mentális erőről tett tanúbizonyságot a CSAPATOM, egymást segítve, nagy küzdelem árán hoztuk el a pontokat.

Női ifjúsági I. osztály-Kelet 11. forduló

Kecskeméti NKSE─MTK Budapest 19-20 (8-11)

Január 22-én ifjúsági és serdülő csapatunk hazai pályán fogadja a Kisvárda egyleteit. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!