Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: győzelem a bajnoki nyitány előtti utolsó felkészülési meccsen

Publikálva: 2022.08.26 Frissítve: 2022.08.26 Kézilabda

A félidei 17-16-os előnyt a másodikban további eggyel növelve győztünk Dunaújvárosban.

Szinte teljes létszámmal játszotta le utolsó edzőmérkőzését kézilabdacsapatunk, és már a friss igazolásunk, Simon Petra is a szakvezetés rendelkezésére állt. A lányok számára az utolsó lehetőség volt a pénteki, hogy tét nélkül csiszoljanak még a mozgásokon, ugyanis szeptember 3-án ‒ Kisvárdán ‒ már elkezdődik a pontvadászat.

A mieink kezdték jobban a találkozót, megragadták a mérkőzés irányítását, így egy-két góllal vezettünk az elején. Ám a mérkőzésen többször is emberhátrányba kerültünk, és ezt a lehetőséget ellenfelünk a maga javára tudta fordítani, így a félidő derekán 8-8-as állást mutatott az eredményjelző. A dunaújvárosiak egyenlítése után újra el tudtunk lépni, 14-11-es fórban voltunk, de a DKKA kézilabdázói folyamatosan a nyomukban voltak, így a játékrész vége előtt bő öt perccel egy gólra közelítettek meg minket.

A félidő utolsó része rendkívül izgalmasra sikeredett, hiszen nálunk Szabó Kitti szenzációs egy-egyezését találat követte, ám a védelmünk lanyhult az utolsó másodpercekben, így a szünetet jelző sípszó előtt tíz másodperccel még gólt kaptunk. Ez pedig azt jelentette, hogy egygólos előnnyel mehettünk pihenőre.

A második etapra fordulva kék-fehér lányaink igyekeztek növelni az előnyüket, jól kézilabdáztak, de Rapatyi Tamás tanítványai sem adták könnyen magukat. A védekezésünk nem volt olyan acélos, mint az előző tesztmeccsen. Az ezt követő tíz percben felváltva estek a találatok, rengetek technikai hiba jellemezte a találkozó ezen részét.

Szabó Laura, a mérkőzés egyik legjobbja, kiválóan forgatta be a DKKA játékosait, természetesen ehhez a csapattársak pontos bejátszásai is nélkülözhetetlenek voltak. A második félidőben beálló Győri Barbara jól szállt be a mérkőzésbe, védéseivel stabilitást adott a csapatnak, így már ötgólos előnyre tettünk szert az 50. percre. A hátralévő tíz percben pedig már hattal is vezettünk, ennek ellenére az előnyünk pillanatok alatt olvadt el. A dunaújvárosiak két találatra jöttek fel, s ez meg is maradt a találkozó végéig, 33-31-re nyertünk.

Felkészülési mérkőzés

DKKA‒MTK Budapest 31-33 (16-17)

2022. augusztus 26. 15:30, Dunaújvárosi Sportcsarnok

Játékvezetők: Fekete T., Tóth D.

Az MTK Budapest gólszerzői: Sallai 3, Koronczai 1, Román 4, Pál 1 (1), Szabó K. 4 (1), Simon 4, Kekezovity 2, Grosch 5, Szabó L. 8, Mészáros-Mihálffy 1.

Vida Gergő: ‒ A lőtt góljaink számával elégedettek lehetünk, ám a kapott gólokkal egyáltalán nem. A végjátékban nagyon bután kézilabdáztunk, amivel magunkra hoztuk az ellenfelünket, szerencse, hogy ez az edzőmérkőzésen jött elő, ebből tanulnunk kell a jövőre nézve.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!