Atlétika
Kulunics Vince

Kézilabda: hat góllal elveszítettük a bronzcsatát (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.04.23 Frissítve: 2023.04.23 Kézilabda

Tizenkét játékossal szálltunk szembe a DVSC SCHAEFFLER csapatával a Török Bódog női Magyar Kupa helyosztóján.

A tegnapi mérkőzés után a lelátón helyet foglaló sérült játékosaink száma két fővel nőtt, ugyanis a bronzmérkőzésen Román Dorina és Mészáros-Mihálffy Adrienn sem tudott pályára lépni. Ezzel tizenkét játékosra szűkült Vágó Attila variációs lehetősége a Török Bódog női Magyar Kupa bronzcsatáján, amit a DVSC SCHAEFFLER ellen vívtunk meg.

A szinte maroknyi létszámú csapatunk annál nagyobb tűzzel kezdett, Győri Barbara rögtön védte Planéta Szimonetta átlövési kísérletét, amiből a túloldalon Dakos Noémi meglőtte az első gólunkat. Győri Barbara mellett a hétméteresre érkező Suba Sára is kivédte Töpfner Alexandra második próbálkozását.

A védelem és a kapusteljesítmény prímán kezdett, de a góllövéssel adósok maradtak a lányok, hét perc után mindössze egyszer találtunk be, míg a debreceniek négyszer tudtak eredményesek lenni. Vágó Attila időkérést követően 6-4-re zárkóztunk. Pelczéder Orsolya cunderével pedig már csak egy volt a hátrányunk, így érkezett is Szilágyi Zoltán részéről a taktikai szünet.

Az egyperces pihenő után újra elléptek hárommal a piros-fehérek, de a lányok óriási csatában már az egyenlítésért támadhattak. A kínai figurából Pelczéder Orsolya ugyan betalált, de a játékvezetők nem adták meg a találatot, a fordulásból pedig 10-8-ra módosította az állást ellenfelünk. A félidőre tovább nőtt a különbség, ötgólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A második játékrész első perceiben Szabó Kitti újabb ijedtségre adott okot számunkra, ugyanis az ellenfél térfelén megcsúszva fájdalmasan esett össze. Ráadásul a 35. percben kettős emberhátrányba kerültünk, ezalatt 17-9-re nőtt ellenfelünk előnye.

A nyolcgólos differenciáról Szabó Laura hétméteresével 21-15-re csökkentettük a hátrányunkat a második etap derekán. Sőt ennél is közelebb tudtunk jönni, négyre csökkent a különbség a 48. percre. A debreceniek megrázták magukat, és ismét növelték a fórt. Az utolsó tíz percben nálunk már szinte minden játékos megfordult minden poszton, Vágó Attila nagyon nehezen tudta pihentetni a lányokat, így nem lepődhettünk meg már azon sem, ha épp Grosch Vivient vagy Sallai Nikolettet találtuk a belső pozíciók valamelyikén.

A bronzcsatát végül hat góllal elveszítettük, így a Török Bódog női Magyar Kupa negyedik helyén zártunk.

Török Bódog Női Magyar Kupa bronzmérkőzés

2023. április 23. vasárnap 13:45, Tatabánya, Multifunkciós Csarnok, 1500 néző.  

DVSC SCHAEFFLER‒MTK Budapest 32-26 (13-8)

Játékvezetők: Kiu G., Kiu T.

DVSC SCHAEFFLER: Giegerich 1 ‒ Töpfner 2 (1), Planéta 4, Vámos P. 2, Füzi-Tóvizi 4, Kácsor 7, Petrus 2. Csere: Torda (kapus), Szabó 2, Bordás, Hámori 1, Csernyánszki 1, Vámos M. 4, Kelemen 2, Kostyó.

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 2, Dakos 8 (2), Mazák-Németh 1, Szabó L. 4, Szabó K., Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), Pál 8 (2), Kobela, Juhász, Sallai 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 3/2, illetve 7/6.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc.

Vágó Attila: ‒ Hosszú két napon vagyunk túl, de büszke vagyok a csapatomra!

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!